Daniel Redén Familj

Spread the love

Daniel Redén Familj;- Björn Daniel Redén, född den 11 december 1979, är en svensk travtränare, galopptränare och travkusk. Han är även galopptränare. Han anställdes för tjänsten av Bengt Gerup, den rike ägaren till Stall Zet, som också är huvudtränare.

Daniel Redén Familj
Daniel Redén Familj

Daniel Redén har åstadkommit bedriften att vinna mest pengar som går att vinna i Sverige. Trots detta är han nu känd för sin produktion av stjärnor som Propulsion, Conrad’s Red Riding Hood, Diana Zet och Perfect Spirit, förutom Brambling, Heavy Sound, Sorbet och Don Fanucci Zet.

Hans första stora hit var ett band som heter Delicious US. Glamorus Rain, Mister Hercules, Honey Mearas och Born Unicorn är några av namnen på den listan. I princip finns det ingen gräns för antalet objekt i listan.

Om jag varit helt ärlig, skulle jag aldrig ha övervägt att kalla henne något annat än Delicious US på grund av den enorma betydelse som namnet Delicious US har för mig. Med tanke på den avlägsna möjligheten att Daniel Redén någonsin stöter på en annan häst som Delicious US, var det bara naturligt för honom att döpa sin dotter efter den hästkamrat som betydde mest för honom.

När Daniel Redén och hans pappa spelade på Dagens Dubbel var Daniel bara elva år gammal. Nästan omedelbart blev han kär i trav som tävlingsform.

Några år senare bestämde sig Daniel Redén för att flytta till Simrishamn och göra karriär som kock där; ödet hade dock andra idéer för honom. Efter att ha bestämt sig för att inte fortsätta med matskolan tog han samma dag kon med sig till Jagersro.

Dagen Daniel Redén tillbringade på Jagersro visade sig vara en lyckad dag för honom, då han var med för Good As Golds triumf i det svenska Travderbyt. Även om regnet fungerade som ett spö i backen, blev han då och då påmind om att han ville jobba som travtränare.

Kort därefter fick Daniel Redén möjligheten att genomföra en praktik på en ridskola; ändå var han aldrig nöjd med sin tid där. Efter att han lämnat ridskolan gjorde Daniel Redén Stall TZ till sin nya permanenta bostad.

Daniel Redén Familj
Daniel Redén Familj

Som ett sätt att hylla hästen har jag bestämt mig för att ge mellannamnet “Delicious” till vår dotter. Detta namn valdes eftersom Delicious US har två olika världsrekord.

När Daniel Redén var elva år gammal bjöd hans pappa in honom att vara med och spela på Dagens Dubbel, som är en travtävling. Detta var Daniels första erfarenhet av sporten.

Till en början tänkte han göra karriär som kock, men i september 1995 slutade han sin utbildning och reste till Jagersro redan dagen efter. Han har sedan dess övergett den ambitionen.

Att se Good As Gold ta förstaplatsen i det svenska travderbyt 1995 var händelsen som väckte hans intresse för att göra karriär som travtränare.

Daniel Redén Familj

Efter avslutningen av sin tid som praktikant på en ridskola tog Redén beslutet att bli Stefan Melanders lärling.

Dagen Daniel Redén tillbringade på Jagersro visade sig vara en lyckad dag för honom, då han var med för Good As Golds triumf i det svenska Travderbyt.

Alla förare och travtränare är överens om att Daniel Redén är den mest generösa i gänget. Innan han nominerades till Prix d’Amérique 2017 fick hans filmer stor travbevakning på det sociala medienätverket Twitter. Daniel Redén finns på Twitter under handtaget @StallZet, där han har en följare på över 16 000 personer.

Utöver det har han ett konto på Instagram, som han använder för att lägga upp bilder och videor på sig själv när han är ute på daglig basis. Du följer nu Daniel om du följer kontot @stallzet.

Även om regnet var som ett spö i backen, blev han då och då påmind om att han önskade att bli travtränare, om inte tidigare.

Kort därefter fick Daniel Redén möjligheten att genomföra en praktik på en ridskola; ändå var han aldrig nöjd med sin tid där. Efter att han lämnat ridskolan gjorde Daniel Redén Stall TZ till sin nya permanenta bostad.

Bengt Gerup ägnade sig åt verbalt utbyte

Tillsammans har Stefan Melander och Stall TZ varit en del av hans liv i nästan 15 år vid det här laget. Nästa stopp på Daniel Redéns resplan var Lokene Grd, närmare bestämt Stall Goop-marknaden. Bengt Gerup, miljardären bakom Q-Med, ringde upp honom efter att han arbetat på Lokene Grd i sammanlagt fyra veckor och bad honom lämna. gerup hade nyligen varit medveten om att Daniel Redén fanns på sidlinjen och tog beslutet att införliva honom i sitt stall.

Jag är en stor beundrare av Delicious US, och hela världsrekord och födelsegrejen hade en djupgående inverkan på mig. Som ett resultat förväntade jag mig att det skulle vara fallet, och det var det.

Daniel Redén Familj
Daniel Redén Familj

Flera hundra hästar tränas av Redén i trav och galopp på Stall Zet, som ligger väster om Enköping nära Furuby Grd. Trav och galopp görs på the stallarnas hemmabanor, som ligger vid Solvalla respektive Bro Park.