Daniel Ståhl Längd

Spread the love

Daniel Ståhl Längd:- Daniel hade gjort researrangemang för att tillbringa sin semester i Norge. Men kaptenen för hans landslag, Karin Torneklint, ringde honom och berättade att han behövde packa väskorna och resa till Kina direkt. Han var den allra sista spelaren som kom med i det svenska laget till VM.

Daniel Ståhl Längd
Daniel Ståhl Längd

År 2014 var Daniel nästan lika bra som de människor som ansågs vara bäst i världen. Som ett resultat av sin prestation i Irvine, där han fick poängen 66,89, rankades han först i världen under en vecka i maj. Han vann sitt första SM med poängen 63,69, vilket gav honom titeln.

Innan EM hölls i Zürich ansågs han ha goda chanser att ta medalj. Daniels tränare, Hafsteinsson, varnade honom dock för att inte bli överdrivet upphetsad och informerade honom om att han behövde förbättra sin stabilitet på avstånd på 65 meter och längre innan han kunde tävla om medaljer vid internationella mästerskap.
Den högsta poängen den kunde uppnå i kvalomgången var 59,01, vilket inte var tillräckligt högt för att gå vidare till finalen.Istället kom det betydande avancemanget 2015, trots att det inte såg ut att vara så under större delen av säsongen.

Jag hade ett produktivt träningspass och jobbade på att förbättra min mentala tuffhet under veckan som ledde fram till världscupen. Jag lade min sista satsning på “Rock and Roll”, som gick vidare till mästerskapsomgången.

Många människor i Sprvagen hade stora förhoppningar om att Daniel skulle ge landet sin första OS-medalj någonsin inför spelen 2016. Ett par veckor tidigare hade han slutat sexa i EM, en tävling som nästan alla toppidrottare som skulle tävla i OS också var med.

Men trots att hans kvalkast på 64,73 var respektabelt var det inte tillräckligt respektabelt för att avancera honom till final. Avslutningen av säsongen blev bättre med tiden, vilket var ett gott tecken.

Han började sin karriär med att ta segern i SM med tiden 68,72 sekunder, vilket var det snabbaste tidsloppet som uppnåddes någonstans i världen under det året. Därefter triumferade han i Finnkampen med tiden 65,46 sekunder. Äntligen triumferade han i Diamond League-mästerskapsmatchen (65,78).

Vi är glada över att du kom för att kolla upp det och var villig att betala tilläggsavgiften för Discovery Plus; det var definitivt väl använda pengar att se VETTU. När Stahl riktade sig till kameran fördes det förra samtalet vidare.

Under åren 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 och 2021 var Daniel Sthl den bästa diskuskastaren i världen, vilket gav honom guldmedaljen vid OS 2021, titeln världsmästare och nummer ett i rankningen i världen. Dessutom är han den nuvarande innehavaren av rekordet för Sverige med en poäng på 71,86, vilket placerar honom på fjärde plats i världen i alla åldrar.

Daniel Ståhl Längd
Daniel Ståhl Längd

Hans idrottskarriär på Sprvagen började i tidig ålder.Han är Sparvagens bästa prest genom tiderna i trampolintävlingen freestyle, och endast Jan-Ove Waldner kan utmana honom om titeln som bäst presterande i trampolintävlingen totalt på Sparvagen. Utöver det är han den mest begåvade freestyle-atlet som Sparvagen någonsin haft.

Daniel Stahl började sin atletiska karriär som ishockeyspelare. När han var 15 år och insåg att han förmodligen inte skulle gå längre inom sporten än till division 1-nivån i Jarfalla tog han beslutet att istället lägga sin tid och energi på andra sporter.

Även om han redan hade tävlat i några tävlingar när han var 14, hade han bara sysslat med friidrott på ad hoc-basis och hade inte förberett sig på något sätt för dem. Året efter det, 2008, tävlade han på USM och vann guldmedaljen i kulstöttävlingen. Han gjorde bra ifrån sig även i diskustävlingen.

Då fick jag chansen att ta del av Finnkampens unga landskamp. Jag var helt omedveten om att något sådant någonsin existerade. 2018 berättade Daniel att han tagit beslutet att investera på lång sikt. Min pappa satte ihop träningsplaner som jag skulle följa, och min mamma lärde mig hur man kastar diskus och kulstötning.

Därefter började Daniel bli medlem av toppklassen i det svenska samhället och började sin uppgång. Han tävlade i både boll- och diskustävlingar vid SM 2011, och han hamnade på fjärde plats i bolltävlingen och femma i diskustävlingen.

Hösten samma år började han arbeta med tränaren Vésteinn Hafsteinsson.Efter att det första träningspasset hade slutförts sa Vésteinn till Ke Ruus, spårvagnsledaren, “Jag har aldrig sett en sådan underbar potential.” Daniel hade en kropp som var både smidig och smidig. Han var mycket kunnig om teknik, och han följde tränarens instruktioner till punkt och pricka.

Vésteinn hade uppfattningen att den här individen hade potential att bli det bästa diskuskasteteh i världen. Han hade inte bara långa armar utan “spridningen” på var och en av hans vingar var 2,20. Det mest avgörande för oss att göra nu är att diskutera situationen vidare. När Daniel var yngre hade han ungefär lika stor framgång med bollen, men från och med 2012 förvandlades bollen till en “stor gren”.

Daniel Ståhl Längd
Daniel Ståhl Längd

I herrarnas olympiska diskusfinal levererade Daniel Stahl ett kraftfullt kast som gav honom 68,90 poäng och avancerade honom till andra omgången. Detta gjorde att han vek ur kurs. Till slut vann han i tävlingen. Simon Pettersson fick poängen 67,39 i den femte och sista omgången, vilket räckte för att han skulle vinna silvermedaljen.

Svensken, som då bara var 28 år gammal, anlände dock till Tokyo i utmärkt fysisk kondition och ansågs allmänt vara favoriten att vinna tävlingen. Han gjorde dock ingen besviken och slutade med att ta förstaplatsen.

Den första omgången var ganska händelselös och Sthl fick fart på saker och ting med ett säkert kast på 63,72 poäng. Det kritiska slaget kom dock inte förrän i den andra omgången av kampen. Därefter fick svensken poängen 68,90 vilket placerade honom över två meter före motståndaren som var näst närmast på den nivån avståndsmässigt.

Simon Pettersson var den sista konkurrenten som representerade Sverige i mästerskapsmatchen. Han instrueras i Växjö av islänningen Vésteinn Hafsteinsson, som står för träningen. Han avslutade den första halvan av turneringen på tredje plats med en poäng på 66,58 på sitt andra kast. Detta gav honom ledningen bland de återstående konkurrenterna.

Fram till den sjätte och sista omgången var det oklart om Sverige skulle gå ifrån med några medaljer. Ändå, tills det bara var två kast kvar, var det inte självklart att blågult skulle ta både första och andra plats. Den enda frågan som ställdes var i vilken ordning saker och ting skulle göras.

När Daniel Stahl närmade sig diskusringen precis innan tävlingens sista kast hade han redan guldmedaljen han vunnit tidigare i tävlingen. Efter det tittade han direkt in i kameran och skrek: “Jag är en svensk viking!”

Därefter firade de två hjältarna medaljerna genom att gå sida vid sida medan de draperades i sina respektive svenska flaggor. Dessa medaljer var Sveriges två första medaljer vid Tokyospelen.

Vésteinn anses allmänt vara den bästa diskuscoachen i världen. Vi kan arbeta effektivt tillsammans. Han är modig och pålitlig, men den egenskap som tilltalar oss mest med honom är hans entusiasm för diskus.