Doodsoorzaak Christophe Lambrecht

Spread the love

Doodsoorzaak Christophe Lambrecht:- Chris Lambrecht was een graag geziene Belgische presentator die voor zijn vroegtijdige dood beroemd werd door zijn werk aan Studio Brussel. Hij werd geboren op 25 augustus 1970 en stierf op 5 mei 2019. Hij was 49 jaar oud. Voordat Lambrecht in 1994 de functie van regiodirecteur bij RTV op zich nam, werkte hij als adjunct-directeur bij VTM. RTV nam hem in 1994 in dienst. Voordat hij terugkeerde bij VTM, werkte hij de afgelopen twee jaar als journalist voor RTV. In 1997 ging Lambrecht voor Woestijnvis aan de slag als correspondent voor de publicatie.

Doodsoorzaak Christophe Lambrecht
Doodsoorzaak Christophe Lambrecht

Het is best moeilijk om er je hoofd omheen te wikkelen. Als zoiets zou gebeuren, had niemand het zien aankomen. Iedereen, ook De Soete, heeft niets dan bewondering voor Lambrechts zangstem. Zijn zangstem was fascinerend en hij had een indrukwekkend breed scala aan muzikale kennis. Zonder twijfel een van de beste DJ’s in de geschiedenis van de industrie. Wat hem echter het meest opviel, was het feit dat hij een geweldige vriend was en een vriendelijke en genereuze geest had.

Gisteren hoorden we dat een van de meest innemende stemmen op de radio was overleden aan hartfalen. We waren bedroefd door het nieuws. Helena, die 17 jaar oud is, Bruna, die 13 jaar oud is, en Maurice, die 8 jaar oud is; zijn verloofde en hun drie kinderen; (4).

Het voorval werd gisteravond om zeven uur op de radio besproken en het nieuws erover werd uitgezonden. “We hebben verschrikkelijk nieuws hier thuis”, vertelde de omroeper in de Brusselse studio aan het publiek. Ook zijn er wijzigingen aangebracht in het programma van het radiostation. De muziek is echt rustgevend, vooral als je bedenkt dat er geen aankondigingssysteem is. Het hoofd van het netwerk, Jan Van Biesen, gaf in zijn verklaring toe dat “we allemaal zijn neergehaald”.

In 2015 stond Lambrecht enige tijd aan de kant wegens ziekte; desalniettemin zijn de details rond de oorzaken van zijn overlijden nog steeds een mysterie. Het is niet gelukt om zowel het publiek als de presentator voldoende informatie te geven over de volledige context van het probleem. Een woordvoerder van de VRT, Bob Vermeir, zei: “We zijn echt verbaasd en koesteren de familie.” Er is een verklaring afgelegd aan de algemene bevolking.

Zelfs in 2015 weerhielden zijn gezondheidsproblemen hem ervan om aanzienlijk te werken, en de redenen voor deze problemen werden nooit openbaar gemaakt. Studio Brussel, de netwerkoperator van de zender, heeft verklaard dat het jammer is dat Studio Brussel zijn “mooiste stem” heeft verloren. “Christophe was de man op onze verdieping die door zijn collega’s in hoog aanzien stond”, zei hij. Ik was de eerste persoon die hem zag en hem de eerste maanden van zijn leven elke dag vasthield. Ik was ook de eerste die hem zag nadat hij was geboren.

Doodsoorzaak Christophe Lambrecht
Doodsoorzaak Christophe Lambrecht

Het was iets dat vaak op mijn agenda stond. Christophe was degene onder ons die het meest extravert was. Alle betrokken partijen zullen ervoor instaan. Christopher was uitzonderlijk getalenteerd als radionieuwslezer en producer, wat een unieke combinatie van vaardigheden was. Zelfs nu ben ik bezig met de juiste uitdrukkingen. wegens het overlijden van een familielid. We zijn ook bedroefd door het overlijden van de meest getalenteerde zangeres die ooit op Stubru verscheen.

Een verschrikkelijke tragedie is onze familie overkomen. Het radiostation in Stubru is verantwoordelijk voor het bedenken van het aanstekelijke deuntje “Er zijn geen woorden meer in mijn tong.” Voordat Christophe in de radio-industrie stapte, werkte hij als redacteur voor de publicatie “Man Bijt Hond”, voor zover ik me kan herinneren. Het medium fungeerde als een bron van motivatie voor hem om zijn activiteiten uit te voeren. Het lijdt geen twijfel: dat pad kiezen was een verrassende zet.

Daarnaast was er activiteit op het officiële Twitter-account van Studio Brussel tijdens de bovengenoemde periode. Vandaag was de dag dat we afscheid hebben genomen van Christophe Lambrecht. Een man die 48 jaar oud is en zijn hele leven op deze aarde heeft gewoond. Om je de waarheid te zeggen, hebben we het moeilijk om de beweringen die zijn gedaan te geloven. Onze beste wensen gaan uit naar al die vurige fans en luisteraars die hem toegewijd zijn. Vriend, er is geen reden meer om u zorgen te maken.

Bij het allereerste concert van Music for Life, dat plaatsvond in 2006, was hij een van de drie presentatoren en speelde hij een belangrijke rol. Tijdens het derde jaarlijkse Music for Life-evenement in Antwerpen was hij directeur van de wedstrijd “Run for Life”. Lambrecht en Peter van de Veire werkten vaak samen als DJ of MC, en Lambrecht was ook verantwoordelijk voor de organisatie van Feest in het Park.

De symptomen van hartfalen leidden tot het overlijden van Christophe Lambrecht op 5 mei 2019, op 48-jarige leeftijd. Tomas de Soete, die de show host, heeft meerdere malen nauw samengewerkt met Lambrecht. Ze planden hun reis naar Stubru in perfecte harmonie. Christopher was vriendelijk en behulpzaam gedurende het hele proces, wat het een plezier maakte?u met hem wilt werken.

Zijn 1999 markeerde het begin van zijn carrière als presentator bij Studio Brussel, waar hij eerder had gewerkt. Hij keek niet naar de show [email protected], die doordeweeks ‘s ochtends werd uitgezonden. Ik wil mijn bericht afsluiten door “Deutschland” van Rammstein te spelen. Dank je. Op vrijdag 11 november om 23:59:59 werd “[email protected]” afgesloten met enkele slotopmerkingen van Christophe Lambrecht.

De timing zou perfect zijn geweest op een dag als vandaag, daarom is het niet gebeurd. Otto-Jan Ham, een voormalig DJ bij Stubru radio, heeft goede herinneringen aan Christophe en beschrijft hem als “een ontzettend aardige en gevoelige man”. Ik vond hem op veel verschillende manieren een bemoedigend voorbeeld van een leider toen ik in Stubru aankwam, ook al was hij daar al een tijdje voor mijn aankomst.

Niemand geeft er verdomd genoeg om om hierheen te komen, en de meerderheid van degenen die hier zijn, doet dat gewoon uit een gevoel van verplichting. Er wordt op dit moment alleen muziek gespeeld, en meer in het bijzonder, het is muziek waar Christophe graag naar luistert. Volgens de informatie van Van Biesen is de omroep overleden aan de gevolgen van hartfalen. Lambrecht gaf een paar weken geleden een optreden in Antwerpen, en vorige week vrijdag ging hij terug naar de stad om daar op een feest te spelen.

Doodsoorzaak Christophe Lambrecht
Doodsoorzaak Christophe Lambrecht

Hij haalde herinneringen op aan de tijd dat hij en Tom Van Dyck, die ook geïnteresseerd is in radio, als kind samen het spel “Radio” speelden. Christophe was een ijverige werker die zijn omgeving scherp in de gaten hield. Bovendien staat er geen enkele zinloze opmerking in; het wordt eerder vaak gelezen. Daarnaast beschikt ze over een prachtige zangstem. Zo zag ik hem voor mij als de logische opvolger van Bert Geenen. Een half jaar geleden hadden we een gesprek.

Tijdens ons prettige gesprek zei hij dat hij graag de nieuwe sprekers aan de groep zou willen voorstellen. Toen we eindelijk de kans kregen om met elkaar te communiceren, was dat een heel bijzondere gebeurtenis. Een van onze vakmensen heeft het bedrijf verlaten. Hij is het soort man dat altijd een glimlach op zijn gezicht kan toveren.

Een verschrikkelijke tragedie is onze familie overkomen. Gelijkaardige uitingen van genegenheid en bemoediging zijn voor Christophe Lambrecht achtergelaten op de allereerste Christophe Lambrecht Werkplek, VTM. Moge God een troost zijn voor de familie en vrienden van Christophe Lambrecht in deze moeilijke tijd. Sara Vercauteren, vertegenwoordiger bij medialaan-de Persgroep Publishing, twitterde dat “Ook onze vrienden en collega’s van @stubru en @VRT veel respect verdienen voor hun durf.” Zij zijn het moederbedrijf van tal van verschillende bedrijven en VTM is een van die dochterondernemingen.

Het nieuws dat radiopersoonlijkheid Christophe Lambrecht is overleden, is bevestigd door Bob Vermeir, woordvoerder van de VRT. Volgens Vermeir was hij “extreem verbaasd” en zei hij “oprechte pijn” te voelen voor de familie. Hij stuurde ook zijn condoleances.

Naar aanleiding van de feedback van luisteraars heeft Studio Brussel enkele wijzigingen aangebracht in het geluid. Vanaf dit punt zal er alleen wat zachte muziek op de achtergrond spelen en zullen er geen verdere aankondigingen zijn. Een paar weken geleden was meneer Lambrecht op de radio aan het uitzenden. Vrijdag was hij artiest op een feest dat in Antwerpen werd gehouden.