Ebba Årsjö Sjukdom

Spread the love

Ebba Årsjö Sjukdom:- Ebba började inte tävla mot personer utan funktionsnedsättning förrän hon var i sena tonåren. Å andra sidan, allt eftersom tiden gick på skidgymnasiet i Storsund, där jag var elev, blev det allt svårare att hänga med de andra ungdomarna.

Ebba Årsjö Sjukdom
Ebba Årsjö Sjukdom

Som ett resultat av ett genetiskt tillstånd upplevde Ebba Rsjo symtom på “skleros trennaunay webers syndrom” i sina nedre extremiteter när hon var liten.

På grund av detta tillstånd kan musklerna inte växa från benet, och det finns ingen hud på kroppen.För det handlade inte längre bara om talang, det var nu också en fråga om styrka, och det fanns tillfällen då högerbenet inte kunde hänga med.

Som ett resultat av att jag föddes med detta tillstånd och aldrig har kunnat få någon terapi för det…Kvinnan, som nu är 21 år gammal, hävdar att hon när hon var yngre dolde sitt handikapp för andra människor.

“Jag har liksom strävat efter att vara en person som inte är det och avskydde den delen av mig själv, även om jag kan täcka den väldigt lätt i ett par jeans,” sa hon. “Det här har pågått det senaste och ett halvt året.” Genom att ta på mig ett par jeans kan jag hålla det doldt.

Särskilt under den tid då man fortfarande tros vara barn trots att man är tonåring. Det är bara en sak som spelar roll, och det är hur jag ser ut, och praktiskt taget alla mina ben består av blodkärl som varierar i färg från svart till blått till lila. Detta är det enda som betyder något.

På grund av detta tillstånd kan hennes högra ben, som hon kallar sitt “lilla ben”, inte generera muskler på samma nivå som hennes vänstra ben, saknar hudlager och har en dyna i höger fot som nästan inte existerar . Hon hänvisar till sitt högra ben som sitt “lilla ben”. När hon var liten var det osäkert om hon skulle kunna gå normalt när hon blev äldre.

Det finns många olika typer av sporter. Ebba Rsjo utvecklade en djup passion för utomhusaktiviteter som klättring och skidåkning medan hon bara var ett litet barn. Även om hon hade ett underläge slog hon sina konkurrenter.

Ebba Årsjö Sjukdom
Ebba Årsjö Sjukdom

Av alla andra aktiviteter som jag deltog i var den som jag lyckades mest med alpin skidåkning. Hon ljög för DN om sin systers förmågor för att få prestationen att verka mer som en familjeaffär och för att ta lite av fokus från sig själv.

Under tonåren hade jag en stark lust att dölja mina korta ben, vilket ledde till känslor av pinsamhet och skam från min sida. Hon föddes med en fosterskada som gjorde att hon gick rolig, men hon kom över det när hon var ung genom att träna och alltid ha på sig byxor som täckte hennes ben så att hon kunde täcka hela kroppen.

Hon ville vara “som alla andra”. Vid den tiden var de som stod henne närmast, inklusive hennes närmaste familj, hennes vänner och till och med hennes tränare, medvetna om det. Trots detta gick hon enormt långt för att dölja det faktum att hon var utan lem för andras skull.

Hon minns att när hon var yngre kom någon fram till henne och frågade om sjukdomen var smittsam eller inte. Hon var osäker på om det var det eller inte

När Ebba Arsjo anlände till Peking hade hon med sig två guldmedaljer och elva segrar från tidigare världscuptävlingar som sina meriter. Hon deltog i sina första Paralympics, som också var hennes första tävlingar någonsin, och hon tog två medaljer.

Mitt beslut att sluta leva slutfördes inte förrän för cirka tre eller fyra år sedan, när jag fick diagnosen ett funktionshinder. Även om jag avskydde den aspekten av min karaktär, slutade det med att det var anledningen till att jag triumferade i Paralympics och tog hem guldmedaljen. RSJO hävdar att händelsen som inträffade under en intervju med SportsExpressen är extremt osannolik att inträffa.

Det är konstigt, och det är en av anledningarna till att barn kan vara så grymma: de uttrycker exakt vad andra människor tänker vid varje givet ögonblick. De har en våldsam natur. Till att börja med, om du hör andra barn prata om något, är det mer sannolikt att du tror det själv.

Det är möjligt att folk i sportvärlden var ovilliga att dela handdukar med mig på grund av att jag hade en hög kroppsbyggnad. För, enligt deras uppfattning, var det både löjligt och lite skrämmande på samma gång, de ville inte röra det eller ens titta på det. Istället undvek de det helt.

För att visa att andra var oroliga frågade några till och med om sjukdomen var smittsam för att visa att de var oroliga. Det är ännu mer smittsamt än pesten.Hon maskerade att hon drabbades av en muskelskada när hon tränade för alpin skidåkning med Svenska Skidförbundet under de första 18 åren av sitt liv. Under den tiden var hon i Sverige.

Det var inget annat än en traska genom leran. Det är ganska utmanande. Hon hävdar att många har missuppfattningen att det är mycket enklare eller att det kräver betydligt mindre träningän vad det faktiskt gör. Detta beror inte på att Para är en hemsk person.

Ebba Årsjö Sjukdom
Ebba Årsjö Sjukdom

Det var inte bara så att jag helt plötsligt tog beslutet att delta i “parningen” och börja njuta av det; snarare var det en process som ägde rum över tid. Det tog lite tid, men det skedde på ett stadigt och konsekvent sätt på grund av “para” och kravet på att jag ska avslöja mig själv kontinuerligt, berätta och berätta.
Ebba Rsjo tillbringade en betydande tid med att känna sig olycklig på grund av sina fysiska funktionsnedsättningar. Efter att ha tillbringat flera år med att försöka dölja sitt “lilla ben” och tävlat på högsta nivå av skidåkning, tog Rsjo ett beslut som skulle förändra hennes livs gång.

Två år senare har hon äntligen accepterat benprotesen som hon alltid tjatat om, vilket gjorde att hon kunde bli mästare i paralympics. När hon var liten amputerades hennes underben under knät. Som ett direkt resultat av att ha haft Klippel-Trénaunay-Webers syndrom är Ebba Rsjo nu 21 år gammal.


Enligt min åsikt har de allra flesta individer ett vänligt hjärta. Eftersom det bara är ett ben är det ingen som bryr sig särskilt mycket om det. Saker och ting börjar förändras på ett sätt som liknar hur ens egen självuppfattning förändras över tid.

Överflödet av kärlek och positivitet är precis vad jag söker, och det är också precis vad jag behöver vid denna tidpunkt i mitt liv. Istället för att imitera henne och anta att om hon kunde göra det, så kunde du också göra det, så borde du göra tvärtom. Hon säger att hon vill att vi alla ska utveckla personligheter som är mer lik hennes.