Frits Spits Ziek

Spread the love

Frits Spits Ziek:- Frits Spits is een bekende Nederlandse ontwerper. Hij werd geboren als Frits Ritmeester op 19 januari 1948 in Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant in Nederland. Als kleine jongen besluit hij de alias Frits Spits te gebruiken, alleen omdat “het zo heerlijk rijmt”. In 1966 ontwortelde hij zijn leven om economie te gaan studeren in Amsterdam, en tegenwoordig draait hij in zijn vrije tijd platen in verschillende nachtclubs. In het jaar 1970 neemt Spits de beslissing om van werk te veranderen en in plaats daarvan de Nederlandse taal- en letterkunde te gaan studeren. Na het behalen van de eisen van de wet MO-A werkte hij drie jaar als docent bij een havo in Eindhoven.

Frits Spits Ziek
Frits Spits Ziek

Het is spijtig te moeten melden dat Frits Spits vandaag wederom niet onder ons aanwezig is. Omdat zijn vrouw in ernstige toestand verkeert, is hij verplicht bij haar te blijven”, aldus de persoon die bij het radiostation werkt. Met de opmerking wilde hij een einde maken aan de geruchten. beide kanten in overweging nemend. Ik ga onmiddellijk stoppen met praten”, vertelde hij de informatie aan AP. Op de vraag of hij de volgende week voor Spits zou invallen, antwoordt hij met de zin “Het is slechts een kwestie van wachten.”

Frits Spits, sinds begin 2014 vaste gastheer van De Taalstaat, ontmoette op tienjarige leeftijd voor het eerst de vrouw die uiteindelijk zijn echtgenote zou worden. Ze zijn al meer dan 45 jaar getrouwd en ontmoetten elkaar voor het eerst op school. Alle drie de kinderen die Spits en Greetje als zonen hadden, waren mannen.

In plaats van ernaar te luisteren op de radio, moet het publiek afstemmen op Boingk-KK om de live-uitzending van Spits te zien. De video portretteert zijn overwinning bij een Rosmalen DJ-competitie, waarbij hij de felbegeerde Gouden Microfoon ontving die op het festival wordt uitgereikt. Spits is een levendige en boeiende gastheer, en de muziek die hij speelt is hypermodern en kan de kijkers vaak verrassen. Eindelijk kan hij rechtstreeks communiceren met degenen die op zijn uitzending afstemmen.

De opmerking is gemaakt, zoals Kranenborg het uitlegt, ‘om vermoedens te voorkomen’. En aan het einde van een lange discussie werd besloten dat het zo moest blijven. Ik laat het hier voorlopig bij. Daarna maakte hij zijn opmerkingen openbaar in deze webpublicatie. Op de vraag of hij van plan is de komende week in te vallen voor Spits, was zijn antwoord: “Het valt nog te bezien.”

Vanwege de overweldigend positieve ontvangst die zijn boek heeft ontvangen, gaat het over ongeveer een maand door een tweede druk. Frits Ritmeester, beter bekend onder zijn voornaam, blijft presentator van de versie van het programma De Taalstaat dat elke zaterdagmiddag op televisie te zien is. In het televisieprogramma KRAAK dat op Omroep Brabant wordt uitgezonden, doet hij de uitspraak: “Het is misschien wel het beste programma dat ik ooit heb gedaan.” Hier komen mijn liefde voor muziek, taal en journalistiek allemaal samen op één plek.

De ernst van de toestand van Spits’ vrouw werd voor iedereen geheim gehouden. Kranenbarg maakte de informatie bekend in een poging ‘een einde te maken aan geruchten’. “Na afloop van het overleg hebben we besloten vast te houden aan dit plan van aanpak. Ik ga nu stoppen met praten. Op dit moment is niet bekend wanneer Spits zijn werkzaamheden in De Taalstaat zal hervatten. Sinds 2014 is Spits ( 70), wiens voornaam Frits Ritmeester is, was gastheer van De Taalstaat.

Naast de wekelijkse uitzending van Time for Two van 2006 tot en met 2012, zal Spits ook wekelijks De Strepen van Spits (KRO) uitzenden. In de muziekshow die een keer per week wordt uitgezonden, debatteren de gastheren over een nieuwe “Strepenmeester”, een album dat Spits heeft geannoteerd door aan elk nummer een andere kleurstreep toe te kennen. De luisteraar kan na het beluisteren van een korte versie ervan tijdens de uitzending zijn of haar eigen mening over elk nummer vormen.

Sinds hij zich kan herinneren is muziek altijd een bron van troost geweest voor Frits, maar de laatste tijd voelt het alsof er bepaalde liedjes speciaal voor hem en Greetje zijn geschreven om samen naar te luisteren. Dit zorgde er af en toe voor dat hij geagiteerd raakte terwijl hij thuis naar muziek luisterde. Bepaalde deuntjes zorgden ervoor dat mijn geest ongeorganiseerd raakte. Op dat moment kon ik geen troost vinden en had ik geen andere keuze dan iedereen in de kamer het zwijgen op te leggen.

De gastheer van de show is verantwoordelijk voor het faciliteren van gesprekken over een breed scala aan taalkundige problemen, waaronder de verspreiding van genderneutrale taal, de verengelsing van het hoger onderwijs en de impact van sociale media op de Engelse taal.Ze zijn de ouders van drie zonen als een paar. Dit jaar vieren ze de 45e verjaardag van hun huwelijksfeest. Toen Spits en zijn toekomstige vrouw Greetje allebei aan dezelfde universiteit zaten, leerden ze daar elkaar voor het eerst kennented.

Precies vijf weken nadat haar diagnose was gesteld, ging ze weg. Het was niet meteen duidelijk welke rol de verdwijning van Greetje zou spelen: “Eerst was ik in de war over wat er was gebeurd, maar toen drong het ineens tot me door en met een opzienbarende helderheid dat ze er niet meer was. Toen ik terugkwam Van het kantoor was het eerste wat ik tegen mijn vrouw zei: “Hé schat, ik ben terug.” Aan de andere kant was het ineens volkomen stil.

In maart 2013 maakte hij de aankondiging dat het komende jaar zijn laatste jaar zou zijn om radio te maken. Spits daarentegen maakte zijn comeback in de ether in 2014 toen hij begon met het verankeren van De Taalstaat (KRO-NCRV), een programma op Radio 1 waarin de Nederlandse taal centraal staat. In 2017 erkende het Algemeen-Nederlands Verbond de bijdragen van deze persoon door hem de Visser-Neerlandia Prijs uit te reiken.

Frits Spits Ziek
Frits Spits Ziek

Toen hij in 1973 werd benaderd over zijn optreden in het NOS-programma Trial Run, stemde hij daar gretig mee in. Daarna werd een overweldigend aantal verzoeken ontvangen om deel te nemen aan radioprogramma’s. Zo was hij tussen 1985 en 2000 de presentator van de show ‘With a View to Tomorrow’.