Geert Groot Koerkamp Wikipedia

Spread the love

Geert Groot Koerkamp Wikipedia:- Ondanks het feit dat Rusland onlangs een wet heeft aangenomen die het voor journalisten illegaal maakt om “valse informatie over de militaire activiteiten in Oekraïne te verspreiden”, heeft de correspondent, Geert Groot Kurkamp, ​​besloten in het land te blijven om de berichtgeving over de verhaal. Het is mogelijk om tot 15 jaar gevangenisstraf te worden veroordeeld voor iedereen die een artikel publiceert waarin kritiek wordt geleverd op het standpunt van de Russische regering over de situatie in Oekraïne. De Russische autoriteiten hebben dit als rechtvaardiging gebruikt om hun greep op de media nog verder aan te scherpen.

Geert Groot Koerkamp Wikipedia
Geert Groot Koerkamp Wikipedia

Geert Groot Koerkamp is een van de weinige Nederlandse correspondenten die Rusland blijft verslaan. Geert Groot Koerkamp is een Nederlandse journalist. Pieter Klok geeft hem up-to-date informatie over hoe het is om in Moskou te wonen, en dan praten ze er met z’n tweeën over. Is de gemiddelde Rus zich wel bewust van de verschrikkingen die in Oekraïne worden begaan? Groot Kurkamp woont al 30 jaar in Moskou. Hij zegt dat Vladimir Poetin in die tijd cynischer en persoonlijker is geworden.

Het is geen goed idee om al uw vertrouwen in deze Russische bronnen te stellen: “Gisteren was er bijvoorbeeld een demonstratie in de buurt van het Kremlin in Moskou en werden meer dan 1.700 mensen gearresteerd.” Precies op dat moment begon een van de door de staat gecontroleerde persbureaus in Rusland met het verspreiden van beelden van een konvooi van voertuigen in Moskou met Russische vlaggen en vlaggen van de Donbas-regio als een demonstratie van solidariteit met de bevolking van Oekraïne.

Overal in de stad werden vlaggen gehangen om te laten zien dat mensen om het Oekraïense volk gaven.Dit heeft namelijk een groot effect op de stemming die in de media heerst. Talloze bekende nieuwszenders, zoals CBS News, ABC News, de BBC, CNN en Bloomberg, hebben de beslissing genomen om hun activiteiten in Rusland op zijn minst tijdelijk stop te zetten.

Dit besluit is genomen. Van Geert Groot Koerkamp, ​​die als onze vertegenwoordiger in Moskou fungeert, heeft verdere informatie voor ons om uit de huidige hachelijke situatie te halen. Lezers van “De Morgen” krijgen van hem een ​​waarschuwing in de vorm van een waarschuwing: “Je moet natuurlijk voorzichtig zijn, want je kunt niets zeggen dat niet uit Russische bronnen komt, en het veroorzaakt veel verwarring.”

Als direct gevolg hiervan hebben een aanzienlijk aantal internationale nieuwsorganisaties hun berichtgeving over Rusland stopgezet. Volgens Groot Koerkamp, ​​de Nederlandse journalist in Rusland, “hebben ook grote media zoals de Britse BBC en de Duitse ARD veel Russische arbeiders in dienst, en zijn er op dit moment simpelweg te veel onzekerheden.” ARD en de BBC zijn beide gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Dosht-televisie en Echo Moskovy-radio zijn slechts twee voorbeelden van onafhankelijke Russische media die om dezelfde reden hun deuren hebben gesloten. Platforms die deel uitmaken van sociale media zijn snel de meest populaire bestemming geworden voor degenen die in Rusland wonen en op zoek zijn naar nieuws buiten de door de staat gecontroleerde media.

Geert Groot Koerkamp Wikipedia
Geert Groot Koerkamp Wikipedia

Dit komt omdat social media platforms voor een breder publiek toegankelijk zijn dan traditionele nieuwsuitzendingen. Als alles is gezegd en gedaan, komt Groot Koerkamp tot de conclusie dat “Telegram en YouTube momenteel de belangrijkste kanalen zijn voor onafhankelijk nieuws”, waarbij het laatste platform af en toe beroemde films vertoont, waaronder enkele die in Oekraïne zijn geproduceerd.