Ghislaine Maxwell Vermogen

Spread the love

Ghislaine Maxwell Vermogen:- Ghislaine Maxwell werd geboren op 25 december 1961 in de stad Maisons-Laffitte, net buiten Parijs. Haar ouders, de Britse uitgever Robert Maxwell en de Frans-Britse geleerde Elisabeth Meynard, hadden in totaal negen kinderen, en zij was de jongste van die kinderen. Haar opvoeding vond plaats op het familielandgoed in Headington, Engeland, een buitenwijk van Oxford en ook de locatie van de uitgeverij van haar vader, Pergamon Press. Hij had een moeilijke jeugd die in 1967 tot een hoogtepunt kwam toen zijn broer Michael, die in coma was geweest na een auto-ongeluk waarbij hij ernstig beschadigd was, stierf. Michael lag sinds het ongeluk in coma.

Ghislaine Maxwell Vermogen
Ghislaine Maxwell Vermogen

Ghislaine Maxwell is een mediamagnaat, fraudeur en spion net als haar vader, Robert Maxwell. Nadat haar vader in 1991 vermist werd en vermoedelijk op zee was verdronken, vond ze troost bij een andere man genaamd Jeffrey Epstein. Ghislaine had eerder een luxe leven geleid, maar toen ze eenmaal werd beschuldigd van sekshandel, stond haar leven op zijn kop. Jeffrey Epstein was een gevangene die zelfmoord pleegde en onlangs stierf.

Volgens de documentatie droeg het op 18 december 2002 nog eens vijf miljoen dollar bij en op 15 juni 2007 nog eens zeven en een half miljoen dollar.Er werd gezegd dat Maxwell bijna alle aanbetalingen besteedde aan een helikopter die $ 7,35 miljoen kostte, drie dagen na de overdracht van $ 7,4 miljoen. Tijdens de getuigenis die werd afgelegd door Patrick McHugh, Executive Director of Client Services bij JP Morgan, werden bankpapieren openbaar gemaakt.

In het plan dat Maxwell en haar man hebben opgesteld, hebben ze verklaard dat ze het volledige bedrag uit hun eigen persoonlijke fondsen zullen betalen, wat neerkomt op $ 22 miljoen. Het resterende deel wordt bijgedragen door onze gulle vrienden en bondgenoten. Het was tot vandaag niet bekend dat Maxwell al een partner in zijn leven had. Toen ze in juli door de politie werd ondervraagd, kon ze niet bevestigen of ontkennen of ze getrouwd was. Volgens geruchten in de Britse media gaat het om Scott Borgerson, een ondernemer en milieuactivist die eerder een kamer deelde met Maxwell.

Naar schatting heeft de Britse socialite Ghislaine Maxwell een vermogen van twintig miljoen dollar. Ghislaine beweerde dat ze “slechts” ongeveer $ 3,5 miljoen waard was op het moment van haar gevangenschap in het jaar 2020. Ze trouwde in 2016 in het geheim met Scott Borgenson, en een forensisch wetenschapper die voor de FBI werkte, vond bewijs dat haar vermogen dichter bij $ 20 lag. miljoen wanneer activa worden meegerekend die zijn geplaatst in een trust die wordt gecontroleerd door Borgenson. Haar huwelijk met Borgenson vond in het geheim plaats in 2016.

Op dinsdag 14 juli 2020 hebben openbare aanklagers in Manhattan Maxwell beschuldigd van het opzettelijk verbergen van hun activa. Op dezelfde dag publiceerde de New York Post een artikel waarin werd beweerd dat Scott Borgerson de geheime echtgenoot van Maxwell was.

Alison Moe verklaarde aan rechter Alison Nathan van de federale rechtbank van Manhattan dat “de beklaagde ook geen informatie verstrekt over de financiële omstandigheden of activa van haar echtgenoot, wiens identiteit ze niet heeft bekendgemaakt aan de onderzoeksinstanties.” “De beklaagde zegt ook niets over hoe haar echtgenoot het financieel doet of welke bezittingen hij of zij heeft.”

Ghislaine Maxwell werd ervan beschuldigd centraal te staan ​​in de sekshandel van de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein door een jonge vrouw genaamd Virginia Roberts in een rechtszaak die in 2015 werd aangespannen. Roberts beschuldigde Maxwell ervan haar in 1999 als masseuse voor Epstein te hebben aangeworven. Roberts werd geboren in de Verenigde Staten. Na een korte tijd verdwijnt Ghislaine Maxwell uit het zicht en verkoopt ze de woning waarin ze woonde in New York. Hoe meer ze zich op zichzelf houdt, hoe slechter haar toestand wordt. Het TerraMar Project, een liefdadigheidsinstelling, kondigde in juli 2019 aan dat het zijn deuren zou sluiten en alle activiteiten zou stopzetten.

Ze kreeg bekendheid nadat ze ervan werd verdacht medeplichtig te zijn aan de zedenmisdrijven gepleegd door seriecrimineel Jeffrey Epstein. Veel van de juridische problemen van Ghislaine zijn Sarah Ransome/Maria Farmer of Virginia Roberts, die ze allebei heeft aangeklaagd met Epstein. Ghislaine heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen Epstein. Op 2 juli 2020 deed de FBI de aankondiging dat ze Maxwell hadden opgespoord en vastgehouden in verband met de strafbare feiten die ze volgens hen had gepleegd. Op 29 december 2021 vond een federale jury in New York Ghislaine schuldig aan vijf van de zes zaken waarvoor ze werd berecht.

Tijdens het proces legden vier vrouwen die beweerden seksueel te zijn misbruikt door Maxwell en Epstein toen ze jonger waren, hun verklaringen af ​​als getuigen (hier bij de Trumps in 2000). Volgens de rapporten werd Maxwell door drie van de slachtoffers genoemd als deelnemer aan de aanval. Maxwell, aan de andere kant, pleitte niet schuldig aan de aanklachten. Haar juridische team besloot een geheugendeskundige te raadplegen, omdat ze niet zeker wisten of…de vrouwen waren eerlijk over hun herinneringen. Aanklagers beweren dat Maxwell, samen met Epstein, zich bezighield met de illegale handel in seksuele diensten aan minderjarigen en vervolgens de slachtoffers van haar handel seksueel misbruikte. Volgens de beschuldigingen die door de aanklager naar voren werden gebracht, loog Maxwell in haar verklaring over haar activiteiten.

De beschuldigingen die tegen Ghislaine Maxwell zijn geuit, zijn eindelijk openbaar gemaakt. De rechter hoort de volgende week pleidooien in de zaak; eind vorig jaar werden vijf van de zes beschuldigingen in verband met sekshandel en illegale seksuele activiteiten tussen 1994 en 2004 schuldig verklaard. De New Yorkse jury noemde haar in hun vonnis “de sleutel” tot de operaties van Epstein. Op 28 juni maakte de rechter haar beslissing en haar vonnis bekend.

Ghislaine Maxwell Vermogen
Ghislaine Maxwell Vermogen

Het is ook een feit dat noch Robert Maxwell noch Jeffrey Epstein werden gedwongen om de volledige omvang van hun juridische gevolgen onder ogen te zien voor het wangedrag dat ze hebben begaan. En de raadsman van Epstein’s verdediging zei dat Ghislaine Maxwell werd opgezet als zondebok, wat een traditioneel verhaal is waarin de vrouw moet boeten voor de wandaden van haar mannelijke minnaar.