Glennis Grace Zwanger

Spread the love

Glennis Grace Zwanger:- Glenda Batta is de artiestennaam waar de Nederlandse zangeres Glennis Grace, geboren in de maand juni, beter bekend om is. Haar echte naam is Glennis Grace, maar ze is beter bekend onder haar artiestennaam. Op het Eurovisie Songfestival van dat jaar was Grace de artiest die Nederland vertegenwoordigde. Het jaar daarop probeerde ze America’s Got Talent uit en bereikte ze de finale van de competitie.

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Daarna deed ze in Kiev mee voor Nederland, maar daar kwalificeerde ze zich niet voor de finale. In plaats daarvan werd ze uitgeschakeld in de halve finale. Haar vertolking van “Afscheid”, een hit van de Nederlandse band Volumia!, die ze gaf in het Nederlandse televisieprogramma Beste Zangers, bracht haar in april naar de top van de singles-hitlijst in Nederland.

Terwijl ze op het podium stond, speelde ze een cover van “One Moment in Time” van Whitney Houston. Anders gezegd, dit was het middel waarmee ze zich van andere mensen onderscheidde. Glennis Grace nam destijds met vreugde een uitnodiging aan om te zingen in de nationale selectie van Nederland voor het Eurovisie Songfestival, dat het Officiële Songfestival heette. Het feit dat Glennis Grace de ballad “My Impossible Dream” kon uitvoeren, was de reden die uiteindelijk tot haar succes leidde.

Glennis Grace speelde “Never Enough” van “The Greatest Showman”, terwijl ze streed voor een plaats in de halve finale. Ze zong een vertolking van “This Woman’s Work” van Kate Bush tijdens de tweede halve finale. Daardoor kon ik door naar de laatste ronde en kon ik het opnemen tegen de andere negen mensen die zo ver waren gekomen.

De reacties van het publiek waren behoorlijk positief, waarbij veel mensen opmerkten dat Glennis Grace de liedjes beter zong dan Rexha. De reacties van het publiek waren zeer enthousiast. Helaas eindigde Glennis Grace niet bij de top vijf finalisten in de competitie. Grace was net 13 jaar oud toen ze een cover van Whitney Houston’s “I Will Always Love You” uitvoerde, waarmee ze de eerste plaats opleverde in het eerste seizoen van de talentenjacht Soundmixshow.

Grace heeft ermee ingestemd om deel te nemen aan de nationale selectiewedstrijd voor het Eurovisie Songfestival 2005, dat in Nederland wordt gehouden. Grace won de wedstrijd door een nummer uit te voeren genaamd “My Impossible Dream”, en dat deed ze door de eerste plaats te behalen. Ze reisde helemaal naar de hoofdstad van Oekraïne om Nederland te vertegenwoordigen op het 50e jaarlijkse Eurovisie Songfestival, dat plaatsvond in Kiev. Helaas voor Grace kwam ze niet verder dan de halve finales in Kiev.

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Vanwege de wijdverbreide COVID-uitbraak hadden we geen andere keuze dan het evenement af te blazen. Last but not least gaf Grace een optreden op het verplaatste Eurovisie Songfestival. Tijdens dit optreden zong ze “Titanium”, een nummer dat werd gecoproduceerd door Afrojack. Tijdens dat seizoen van America’s Got Talent was Glennis Grace een van de deelnemers.

Het nummer “Run to You”, oorspronkelijk uitgevoerd door Whitney Houston, werd gecoverd door Glennis Grace tijdens een van de afleveringen van de auditierondes. Glennis Grace zong Prince’s “Nothing Compares Us” terwijl de competitie doorging naar de volgende ronde. Omdat het oordeel van alle vier de rechters “Ja” was, mocht ze doorgaan. Door de zeer positieve commentaren van de jury kon ze door naar de halve finale.

en groeide in korte tijd uit tot bekendheid. Hierna bereikten haar studioalbum, getiteld “This Is My Voice”, en haar livealbum, getiteld “One Night Only”, beide nummer één in de albumcharts in Nederland. Grace nam deel aan America’s Got Talent tijdens het dertiende seizoen en zij was een van de deelnemers. Ze presenteerde haar auditie door Whitney Houston’s “Run to You” te zingen. Omdat ze het zo goed deed, ging ze door naar de volgende ronde van de competitie.

Na een cover-uitvoering van Volumia1998hit!’s nummer “Afscheid” in de Nederlandse televisieshow Beste Zangers in april 2011, werd haar vertolking van het nummer de populairste single in Nederland.

Glennis Grace Zwanger
Glennis Grace Zwanger

Tijdens de laatste ronde speelde ze “Run” van Snow Patrol, waarvoor ze een staande ovatie kreeg van zowel de jury als het publiek. Glennis Grace en de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha werkten samen aan een uitvoering van het nummer “Meant to Be” dat te zien was in een van de meest recente programma’s.

Ondanks de voor de hand liggende vaardigheid die ze bezat, was ze niet succesvol in de muziekindustrie op het moment dat ze een naam voor zichzelf opbouwde. Het was door het succes van haar nummer “My Impossible Dream” op de Nederlandse nationale competitie dat ze door kon gaan naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev. Haar vroege succes hield echter geen stand na verloop van tijd. Haar prestatie hier was goed genoeg om haar naar de volgende ronde van de competitie, de halve finale, te brengen.

De groep die bekend staat als de Ladies of Soul bestond uit individuen uit dezelfde natie. De leden warenen Glennis Grace, Candy Dulfer, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Trijntje Oosterhuis. Aan het einde van dat kalenderjaar sprak Oosterhuis zijn laatste woorden. Afrojack, de dj en muziekproducent, zou op een gegeven moment optreden tijdens het komende Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

De zangstijl van Glennis Grace is door een aantal muziekfans vergeleken met die van Whitney Houston, en Houston zelf heeft de vergelijking gehoord en vond hem treffend. Hoewel Batta’s moeder Nederlands was en zijn vader van het eiland Curaçao in het Caribisch gebied, werd hij geboren in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ze kwam voor het eerst onder de aandacht van het publiek toen ze, toen ze nog maar een jaar oud was, zegevierde in een Nederlandse tv-talentenshow genaamd Soundmixshow en de eerste plaats behaalde.

Grace wordt gecrediteerd met het schrijven van grote delen van de teksten voor alle nummers op de onlangs verschenen cd Glennis, die volledig is samengesteld uit liedjes die in het Nederlands zijn gezongen. “If You Sleep” was haar eerste single die ooit de nummer één bereikte. De Nederlandse band Volumia nam hun eigen versie van “Afscheid” op nadat ze haar het op de Nederlandse tv had zien zingen.