Grace Kelly Doodsoorzaak

Spread the love

Grace Kelly Doodsoorzaak:- Patricia Grace Rainier III uit Monaco trouwde met Hollywood-actrice Grace Kelly uit de Verenigde Staten. Ze kwam ter wereld in Philadelphia, de plaats die bekend staat als de ‘bakermat van de Amerikaanse revolutie’. Grace is altijd haar officiële naam geweest, ondanks het feit dat ze ook bekend staat als prinses Gracia in landen waar Nederlands en Duits de voertaal zijn.

Grace Kelly Doodsoorzaak
Grace Kelly Doodsoorzaak

Er wordt gezegd dat prinses Antoinette, de oudere zus van prins Reinier, zowel haar als de kansen van haar zoon heeft geholpen om de troon te bestijgen. Haar zoon zou de meest succesvolle kandidaat zijn geweest. Pascal, aan de andere kant, was bedoeld om te trouwen en een eigen gezin te stichten. Op 18 september 1982 werd prinses Grace te ruste gelegd in de kathedraal van Monaco in het familiegraf. Haar begrafenis vond daar plaats.

Ze kreeg het advies om te wachten tot ze ouder was voordat ze haar filmdebuut maakte, maar ze tartte dat advies en deed dat ondanks het feit dat ze toen pas 22 jaar oud was. In de jaren die volgden, verscheen Kelly in een breed scala aan films, waaronder drie edities van de westernklassieker High Noon, geregisseerd door Alfred Hitchcock en Fred Zinnemann. Ze kreeg een Academy Award voor haar optreden in de film The Country Girl, die in 1955 werd uitgebracht. Ze verscheen in een cameo-rol tegenover Bing Crosby terwijl de film werd gefilmd.

Hoewel James Stewart later spijt betuigde voor zijn daden, verbood het feit dat Grace Kelly verloofd was met prins Rainier van Monaco hem om naast Grace Kelly op te treden in Vincente Minnelli’s “Designing Woman”. Toen ze werden ontslagen, namen Gregory Peck en Lauren Bacall hun plaatsen in.

vrouw waar momenteel veel vraag naar is. Bovendien waren er mensen die geloofden dat Frankrijk Monaco opnieuw zou kunnen verwerven in het geval dat prins Rainier geen opvolger zou kiezen. Toen prins Reinier Kelly voor het eerst ontmoette, had hij zes jaar een relatie met de Franse actrice Gisèle Pascal. Kelly was een vriend van prins Reinier. Nadat hij medische tests had ondergaan, ontdekte prins Reinier dat de vrouw met wie hij aan het daten was, steriel was. Deze onthulling deed hem besluiten hun relatie te beëindigen.

Er wordt gezegd dat prinses Antoinette, de oudere zus van prins Reinier, zowel haar als de kansen van haar zoon heeft geholpen om de troon te bestijgen. Haar zoon zou de meest succesvolle kandidaat zijn geweest. Pascal, aan de andere kant, was bedoeld om te trouwen en een eigen gezin te stichten. Zowel de beruchte scène met de kronkelende weg uit Hitchcocks film als de beroerte die prinses Grace opliep vonden daar plaats.

Grace Kelly Doodsoorzaak
Grace Kelly Doodsoorzaak

Ze maakte haar acteerdebuut in de film The Thief uit 1982, toen ze 52 jaar oud was. De vrachtwagen raakte daarbij volledig beschadigd, waarbij een gecontroleerd ongeval in een ravijn plaatsvond. Ze werd naar een ziekenhuis in Monaco gestuurd, waar ze hersendood werd verklaard en daar bleef tot de dag voordat ze stierf. Prinses Stephanie, die op het moment van de ramp dicht bij haar was, raakte slechts lichtgewond.

Nadat de opnames van de scène in Monaco waren voltooid, zou de prins van Monaco verliefd worden op de hoofdrolspeelster, haar een huwelijksaanzoek doen en haar vervolgens verbieden in verdere films te verschijnen. David Niven was een van de vele mensen die Grace Kelly bewonderde, en toen prins Rainier hem verwelkomde in zijn huis, vroeg Niven aan de vrouw van prins Rainier wie er bij hen in bed lag.

Bovendien waren er mensen die geloofden dat Frankrijk Monaco opnieuw zou kunnen verwerven in het geval dat prins Rainier geen opvolger zou kiezen. Gedurende een periode van zes jaar voordat hij zijn relatie met Kelly begon, had prins Reinier een relatie met de Franse actrice Gisèle Pascal. Nadat hij medische tests had ondergaan, ontdekte prins Reinier dat de vrouw met wie hij aan het daten was, steriel was. Deze onthulling deed hem besluiten hun relatie te beëindigen.

Grace Kelly’s ouders zijn de in Ierland geboren John Brendan Kelly en de in Amerika geboren Margaret Katherine Majer. Ze werd geboren in Philadelphia, Pennsylvania (van Duitse afkomst). Haar vader was een roeier die deelnam aan de Olympische Spelen en medailles won in Antwerpen (1920), Parijs (1924) en de Olympische Spelen van 1924. Hij won de gouden medaille in elk van die wedstrijden. In het begin van zijn carrière maakte hij bakstenen, maar na verloop van tijd werd hij een succesvolle bouwer.

Niven gaf het antwoord “Grace” toen hem werd gevraagd wat hij het meest waardeerde, wat een vraag was die op elke andere vraag leek. Hij was zich totaal niet bewust van de betekenis van zijn antwoord. Nadat hij merkte dat Rainiers aandacht begon te wankelen, veranderde hij snel wat hij had gezegd om de juiste naam op te nemen, namelijk Gracie Fields.

Onder de 400 uitgenodigde bezoekers waren functionarissen uit het buitenland en leden van Europese koninklijke families. Onder hen waren First Lady Nancy Reagan, Danielle Mitterrand, Prinses Diana en Koning Boudewijn van België. Andere opmerkelijke gasten waren prinses Diana en koning Boudewijn van België. Ongeveer honderd miljoen mensen uit verschillende delen van de wereld keken naar het zich ontvouwende drama ben op dit moment. Bernhard, de kroonprins, trad op voor Nederland bij de begrafenis. Hij was ook de vertegenwoordiger van het land.

Volgens Albert, die nu 59 jaar oud is, heeft zijn zus Stéphanie vooral last van het incident omdat ze op dat moment bij hun moeder in de auto zat. In september 1982 raakte Grace Kelly betrokken bij een auto-ongeluk dat een einde maakte aan haar leven in Monaco. Volgens prins Albert van Monaco heeft Stéphanie wat tijd voor zichzelf nodig om te begrijpen wat er zojuist is gebeurd.

Zelfs Albert heeft erkend dat de troost die hij krijgt van zijn familie en vrienden ongeëvenaard is. Stéphanie, die nu 52 jaar oud is en de zus van Albert is, heeft veel gebroken botten opgelopen als gevolg van het evenement. Deze omvatten haar ribben, sleutelbeen en, zoals later bleek, haar nek. Ook haar sleutelbeen was gebroken. Zoals Albert het ziet, was het feit dat ze niets kon doen om haar moeder te redden het moeilijkste aspect van de situatie.

Hij legde uit dat als je denkt aan het feit dat zowel jij als je moeder in de auto zaten toen die crashte en dat je niets kon doen om haar te redden, je verdrietig zult zijn. Na wat ze zojuist hadden gezien, kon niemand geloven wat ze zojuist hadden gezien. Op die vreselijke dag zaten prins Albert en zijn gezin samen te ontbijten toen de vader van de prins binnenkwam en hen vertelde over de ramp die op het punt stond te gebeuren.

Mijn vader belde me en vertelde me dat hij net een auto-ongeluk had gehad met mijn moeder en Stéphanie en dat hij en ik ons ​​zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moesten haasten. Zodra hij begon te lopen, verspilden Caroline en ik geen tijd om in zijn voetsporen te treden. Het kwam als een complete verrassing. Het leek alsof we geen van beiden de woorden konden vinden om te reageren.

In het begin probeer je jezelf ervan te overtuigen dat de situatie niet zo nijpend is als het lijkt en blijf je vasthouden aan de overtuiging dat dingen beter zullen worden. De eerste paar uur zaten vol met actievol drama. Zoals Albert het uitlegt, kregen ze het vreselijke nieuws pas veel later die avond te horen. Grace Kelly verscheen niet meer in Hitchcocks films, wat ook een verantwoordelijkheid van Hitchcock is. ondanks het feit dat er zoiets bestaat als ‘defect’ zijn.

Hun relatie werd echter geheim gehouden, zodat geen van beiden hun professionele leven in gevaar zou brengen. Haar laatste filmrol was in de musicalkomedie High Society, die in 1956 werd uitgebracht. Ze werd gedwongen te stoppen met acteren toen ze eenmaal getrouwd was met prins Reinier, een keuze die voor haar niet gemakkelijk was. Kelly, die vroom katholiek is, was de perfecte kandidaat om te voldoen aan de normen van prins Reinier voor het ideaal.

Grace Kelly Doodsoorzaak
Grace Kelly Doodsoorzaak

Het was echter pas een paar jaar later dat de oorzaak van haar dood werd onthuld: ze had een gebroken nek. Er wordt algemeen aangenomen dat prinses Stephanie ongevoelig was terwijl ze achter het stuur zat, ondanks het feit dat ze toen nog maar 17 jaar oud was. Vanwege Kelly’s diepe toewijding aan het katholieke geloof, zag prins Rainier in haar de perfecte partner voor het huwelijk.

In 1955 kreeg ze nog een Academy Award voor haar rol in de film ‘The Country Girl’, geregisseerd door George Seaton. Tijdens de productie had ze een one-night-stand met haar co-ster Bing Crosby, maar het feit dat ze seksueel betrokken waren, werd in de doofpot gestopt om ‘de reputatie van beide sterren te beschermen’. Hun laatste film samen was een muzikale komedie genaamd ‘High Society’, geregisseerd door Charles Walters. De twee zongen samen een duet van ‘True Love’ en het was de laatste film waarin ze ooit verscheen.

In 1956 trad John Brendan Grace Jr. in de voetsporen van zijn beroemde vader door deel te nemen aan de Olympische Spelen en een bronzen medaille te winnen in de skiff-evenement. John Brendan Grace Sr. was een Olympisch roeier en won veel onderscheidingen voor zijn prestaties. Kelly Drive in Philadelphia is vernoemd naar deze broer of zus, die als inspiratie voor de naam diende. Het idee dat Kelly als actrice de kost zou moeten proberen te verdienen, stuitte op tegenstand van haar familie.

Op 13 september 1982, terwijl Grace Kelly achter het stuur van haar auto zat, leek het erop dat ze gedesoriënteerd raakte, van de weg raakte en tegen een berg botste. Op 13 september 1982 vond een huiveringwekkende gebeurtenis plaats. Naast de prinses zat op hetzelfde moment ook de dochter van Stephanie in de koets. Ondanks dat ze haar nek had gebroken, kon de prinses toch ontsnappen. Kelly’s verwondingen waren veel erger en de volgende dag vertelde een lijkschouwer in Monaco het ziekenhuis waar ze werd behandeld dat ze was overleden.

Of Grace al dan niet achter het stuur zat op het moment van het ongeval, was een belangrijk punt van discussie in de nasleep van het incident. Ondanks het feit dat ze gewoonlijk een chauffeur voor haar had, nam de prinses de beslissing om het bij deze gelegenheid zelf te doen.