Jair Soares Ouders

Spread the love

Jair Soares Ouders:- Jair Soares, toen zeven jaar oud, speelde met zijn familie en vrienden op het strand in het Zuid-Hollandse tuingehucht Monster. Deze vierde augustus, in het jaar 1995, is een prachtige dag, en vandaag is een prachtige dag. Tenminste, totdat de jongen uit Rotterdam spoorloos verdwijnt. Als dat gebeurt, wordt de middag, die zonnig en zorgeloos was geweest, donker en eng.

Jair Soares Ouders
Jair Soares Ouders

De familie Soares, waaronder Jair, nu een kind van zeven, plant een dagtocht naar Monster, Zuid-Holland, om te gaan krabben met hun vrienden en buren. Op deze augustusdag is er een storm over ons land getrokken. Een spannend lokaal kindercomplot gaat door tot de stralende Rotterdamse zomerdag zwart wordt.

beproefd en waar; meerdere keren geprobeerd en getest Een paar individuen zagen een onbekende man en een kleine jongen met donker haar de kust verlaten, maar zijn alarm werd nooit opgenomen. Niemand die iets verkeerds heeft gedaan, kan dit kind hebben grootgebracht. Nog een slecht concept. Steeds weer hebben wetenschappers het bewezen.

Ik deed toen nog misdaadverslaggeving voor De Telegraaf. Dick Gosewehr en ik hebben de afgelopen anderhalf jaar cold cases onderzocht met de steun van verschillende forensische professionals. Een overzicht van krantenarchieven onthulde weinig melding van Jair’s verdwijning.

en gehuld in schaduwen. ” Met de goedkeuring van de familie Soares heb ik dat verslag samengesteld en in maart in een krant gepubliceerd. De inzet van het verhaal werd groter naarmate de moeilijkheden om de ontvoering van Jair te vinden groter werden. Mijn alarm ging vroeg af op de dag van vrijlating, maakt me wakker en bereidt me voor op de komende dag, iemand die daar woont.

Nadat de alerte schat een lokale pedofiel had geïdentificeerd, stapte het monster naar voren om hem aan te geven. Deze minderjarige delinquent heeft een verleden van deelname aan de jeugdrechtbank voor jeugdmishandeling, waardoor hij een geloofwaardige verdachte is in de Jair-zaak. De dodelijke ziekte van deze man rechtvaardigde het gratis geschenk van Haast.

Ja’r had de handdoeken al achtergelaten, waar de moeder van hun vriend stond te praten met de dochter van hun gemeenschappelijke vriend. Er is al heel lang geen enkele aanwijzing van hem en zijn verdwijning is definitief. Ook nadat jaren zijn verstreken en het hele duingebied met defensiehulp is geruimd, hebben de zoekacties geen resultaat opgeleverd. Nationale kranten besteedden veel aandacht aan het mysterie van de verdwijning van Jair Soares omdat het lezers over de hele wereld boeide.

Jair Soares Ouders
Jair Soares Ouders

Een week na het uitsterven publiceerde DHC-auteur Aukje van Roessel dit voor de Volkskrant. Ze heeft een verbluffende helderheid van herinnering bewaard van de schok die ze toen voelde, zelfs na al die jaren. Je zou je kunnen afvragen: “Hoe kan een zevenjarige jongen verdwijnen van een druk strand?” Dat is vast te mooi om waar te zijn. Dit onderzoek is vermoedelijk separaat afgerond.

Zijn opmerkingen zijn subtiele signalen. Ik kan mijn huisdier nu niet meenemen. Leo Simais en de rest van zijn coldcaseteam zijn er zeker van dat Jair Soares het slachtoffer was van een ‘vreselijke misdaad’, ondanks de drastische wending die de politie heeft genomen. De hoofdspreker van het onderzoeksinstituut van de politie opent zijn toespraak met de woorden: “Er zijn verschillende redenen waarom.”

Autoriteiten hadden vorig jaar redelijke vermoedens dat de Schiedamse parkmoordenaar Wik H. schuldig was vanwege de feiten. Het interesseerde niemand, ook niet aan het begin van het jaar.

.. Er is een wereldwijde uitsterving van hun soort. We raadpleegden huidige experts, die ons verzekerden dat ‘als het kind was omgekomen, hij aangespoeld moet zijn’. Ik nam contact op met de autoriteiten in de dagen en weken voor mijn eerste publicatie. Bij deze gelegenheid werd geen medische hulp verleend. “We denken niet dat het nodig is om dit op dit moment naar voren te brengen”, vertelde de vertaler me.

Het verlies van dit kind en de apathie van de autoriteiten die het onderzochten, troffen me meer dan alle andere gevallen die in het boek Murder Tracks worden beschreven, dat ik samen met voormalig wetshandhaver Dick Gosewehr schreef. De kans bestaat dat je hier behoorlijk boos van wordt. die mij verraste.

De enige informatie die ik over de zaak kon vinden, was een korte samenvatting, een verontschuldiging voor de verkeerde datum en een oranjekleurige foto van Jair op de website van de politie. Dankzij de studie van Dick Gosewehr kon ik stellen dat de politie sterke redenen had om aan te nemen dat het jongetje nog leefde. Er kon op Jairs waarschuwing worden gerekend.

Er is melding gemaakt van een verdwijning in augustus op Monster Beach in het Westland van een jongeman genaamd Jar Soares uit Rotterdam. Een Rotterdams gezin bracht hun zevenjarige kind naar Beachclub Molenslag voor een aardappel, maar hij kon zijn ogen niet lang van de computerspelletjes afhouden. Ja’r’s ouders waren terug naar huis gegaan toen ze hoorden dat hij was gestolen.

Dit soort slaven zouden hun slaven binnen hoogstens een dag weer tot leven kunnen wekken. In de maand juli is er veel over mij geschreven. Wanneer wordt Jair vermist? Ik schreef een artikel op de voorpagina met de kop: “Hij is geweest” gearresteerd.” Niettemin kwamen daar verschillende interessante noties uit naar voren. Er ging een volledig kalenderjaar voorbij voordat er enige significante vooruitgang werd geboekt.

De advocaat van de familie Soares kreeg een valse editie van een politieke krant toen hij informeerde naar de relevante papieren. We moesten vertragen vanwege een luid ruimtesignaal. Er was ook een mannetje van rond de vijftig jaar; hij werd gekarakteriseerd als “onverzorgd, lang steil en kaal, het dragen van een bril.”

Zeven zorgen worden behandeld in het boek ‘Murder Traces’, dat ik zojuist heb geschreven met de ervaren onderzoeker Dick Gosewehr. De verdwijning van kinderen en de lakse behandeling van deze zaak door opsporingsautoriteiten hebben mij het meest getroffen. Ik vind het krankzinnig om te proberen je stoutste dromen te realiseren.

Jair Soares Ouders
Jair Soares Ouders

Mijn eerste dienstpost in het leger was bij het reddingsteam. De schedel van een kind kan eruitzien als een strand dat in tweeën wordt gesplitst wanneer ze hun eerste voorzichtige stappen in de zee zetten. Het alarm werd vervolgens afgegaan door de volwassenen. Ondanks het volle strand die dag, zag niemand de honden die we noemden de zee in rennen. Aanvullende informatie is altijd welkom.

Enkele weken later hebben we, na overleg met de familie Soares, de gegevens doorgestuurd naar het OM, inclusief de volledige naam en het adres van de zedendelinquent. Zet je beste beentje voor en open de winkel zo snel mogelijk; we rekenen op u. Het OM heeft onze suggestie bekeken, maar vond er geen validiteit in. De jeugdcrimineel, 16 jaar oud, hield zich enkele maanden schuil.

Een arrestatie nadat de persoon in kwestie in de maand november verdween. Wouter Bos, een wetshandhaver, zei: “We houden de optie open dat Jair nog leeft.” Het is mogelijk om door hen te worden misleid. O, wat vervelend! In ons boek vertellen we dit verhaal in detail.

Ons boek, Murder Trails: Hunting for the Truth Behind Cold Cases, is mede-auteur van de ervaren onderzoeker Dick Gosewehr. In hun onderzoek naar de zaak-Jair heeft de Cold Case Unit van de politie Amsterdam bewezen dat ze zich inzet voor de zaak. We liggen nu op gespannen voet, en het is niet mooi.

De tijd zal verstrijken en het signaal uit het verleden zal doorkomen. Het Haagse coldcaseteam heeft de afgelopen jaren drie keer op rij grote successen geboekt in de Jair-zaak. Een ondernemer werd verdacht van betrokkenheid. Er werd echter niet eens een greintje bewijs getoond. Een andere klap voor het Haagse politieke team werd in 1999 opgelopen toen bleek dat de verdachte van de moord op de Britse baby Madeleine McCann hints had achtergelaten over zijn plannen voor Jair.

De tijd leek voorbij te vliegen vanwege de manier waarop ze zaten. De Volkskrant groef daarentegen wat dieper dan de meeste andere publicaties. Dus hebben Dick en ik afgesproken om deze oude zaak grondig te bekijken.