Jens Cajuste Föräldrar

Spread the love

Jens Cajuste Föräldrar;- Jens-Lys Göteborg, Sverige var födelseplatsen för Michel Cajuste, mer känd under sitt artistnamn Jens Cajuste. Som svensk fotbollsspelare spelar han för närvarande i Ligue 1 med klubben Reims. Jens Cajuste lämnade Ois och Superettan i somras för att ansluta sig till Midtjylland, Danmarks topptrupp.

Jens Cajuste Föräldrar
Jens Cajuste Föräldrar

Det här är en väg som många svenska kändisar redan har valt. I motsats till resten av publiken kommer den här 19-årige fotbollsspelaren från en annan bakgrund. Under Janne Anderssons presentation av landslagslistan i onsdags efter lunch var stjärnskytten för Midtjyllands, Jens Cajuste, en av de uttagna. Efteråt möter de Kroatien och Frankrike i Nations League, innan de möter Danmark på onsdagen därpå.

För mig är det en verklig saga som går i uppfyllelse. “Jag känner en otrolig mängd respekt och stolthet”, förklarar han. Namnet Jens Cajuste eller Jens-Lys Cajuste Sedan han köptes av danska fotbollslaget FC Midtjylland från franska klubben Stade de Reims, är Michel Cajuste, för att ge honom hans fullständiga namn, för närvarande den sjätte dyraste fotbollsspelaren som kommit ut från Sverige.

Finns det en avgift för detta? Den dyraste värvningen i historien för den franska klubben som han nu spelar för, han kostade cirka 100 miljoner svenska kronor.

Cajuste var en föga känd stigande stjärna i svensk fotboll innan han gjorde sin landskampsdebut i november 2020. I november 2020 gjorde Cajuste landslagsdebut för Sverige.

Istället går vi tillbaka till början.

Efter ett år i Luoyang flyttade familjen Cajuste till Peking. Jens började sin professionella fotbollskarriär i Peking, först med Sports Beijing och sedan Yu Ye Beijing. Sammanlagt tillbringade familjen fyra år i Kina innan de återvände till Sverige.

Innan han kom till Orgryte 2010 spelade Cajuste för Guldhedens IK under en säsong. Ett år senare kom han till Midtjylland där han var kvar till juni 2017. Cajustes inställning till sitt nya hemland Danmark har förbättrats sedan han först kom till landet för några månader sedan.

Än så länge har allt flytit på. När du har tagit dig upp till en ny nivå kommer du säkert att märka några skillnader. Trots att det tog lite tid att vänja sig vid tycker jag att det har varit en härlig upplevelse.

Efter att ha gått igenom så mycket i sitt liv tror 19-åringen att flytten till hans nya klubb har gått smidigare än väntat.

För detta ändamål lägger de stort fokus på utveckling av unga spelare och har mycket resurser till sitt förfogande. Dessutom har jag tilltro till konceptet de har kommit fram till hittills.

Cajuste avslutade augusti med en sen inkörning mot Randers och gjorde sin Midtjylland-debut. Även om mittfältaren är säker på att hans speltid kommer att stiga så tror han ändå att han håller på att förbättras som spelare nu när han är med i laget.

För mig är det viktigaste att fortsätta och om möjligt delta i ytterligare matcher under säsongen. Dessutom är ett av mina största intressen att förbättra mina fotbollsförmågor. Som medlem i laget har jag många möjligheter att lära av mina tränare och lagkamrater.

Jens Cajuste Föräldrar

Beslutet att gå med på Blgults begäran togs däremot inte lättvindigt.

För att hålla kontakten med den 21-årige spelaren flög USA:s landslagschef Gregg Berhalter regelbundet till USA för att träffa familj och släktingar.

Det amerikanska fotbollsförbundet och jag har haft produktiva diskussioner om denna fråga. Det betyder mycket för mig att de har tagit sig tid att sitta ner med mig och prata om mina tankar. Att veta att de förstår vad jag går igenom ger mig en känsla av lättnad.

Vad fick ditt beslut att flytta till Sverige?

Ett svårt beslut togs, men Sverige är det bästa alternativet. Dessförinnan var jag medlem i Sveriges U21-landslag och är nu bosatt i Sverige med mina nära vänner och familj.

Vad skulle morfar Frantz säga om detta?

Han var den lyckligaste i gänget oavsett vilket land jag valde. Han är överlycklig just nu. Ett utmärkt grepp om spelet och en hög insats i försvaret krävs också, liksom förmågan att driva fram bollen offensivt.

Att ha Danmark som vår första motståndare är lite underhållande med tanke på att de är erkända för att vara en svår motståndare. Det kommer att bli en tuff konkurrens, men jag är bekant med deltagarna.

Efter att ha följt det svenska landslaget en tid är jag väl medveten om de talangfulla spelarna som slåss om positioner som liknar mina egna. För de få platser som återstår råder hård rivalitet. Sveriges landslag har, enligt Jens Cajuste, ett fantastiskt gäng spelare.

Du tackade nej till en chans att spela för det amerikanska U21-landslaget redan för en månad sedan. Varför?

Jag behövde lite utrymme för att fundera över min framtid som medlem i ett landslag. Allt jag ville var att det skulle vara bra och att det skulle ha rätt stämning. Just nu är det så.

Som ett resultat av Frantz uppväxt i USA är Jens dubbel medborgare. Det ärvarför han är en fri agent, och han är splittrad mellan att spela för det amerikanska och svenska fotbollslandslaget nuförtiden.

Jens Cajuste har konsekvent fått beröm av sina Ois-tränare och andra ledare för sitt arbete. Trots detta har P-landslagen aldrig haft problem med detta. Den nu 19-åringen har möjlighet att lämna Sverige.

Jens har dubbelt medborgarskap medan Frantz pappa Lys är född i USA. Cajuste är för närvarande 19 och påverkas av det amerikanska fotbollsförbundet, som vill att han ska korsa Atlanten för att delta i ett träningsläger med U20-landslaget.

Jens Cajuste Föräldrar
Jens Cajuste Föräldrar

Med resten av sin familj flyttade Jens Cajuste, vars fullständiga namn är Jens-Lys Michel Cajuste, till Kina 2005. Den sexårige Jens var då barn. Familjen valde att flytta till Luoyang efter att Frantz-Lys, Frantz pappa, fick jobb där.