Jordi Cruijff Gezin

Spread the love

Jordi Cruijff Gezin:- Voormalig speler en huidige coach van het Nederlands Elftal, Jordi Cruijff is een legende in de sport. Amsterdam is de plaats waar hij op 9 februari 1974 werd geboren. Johan Jordi Cruijff, of Jordi Cruijff, is de algemeen directeur voetbal van Maccabi Tel Aviv. Hij speelde vroeger voor het Nederlands Elftal. Hij is ook bekend onder zijn Nederlandse naam, Jordi Cruijff.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

De naam Johan Jordi Cruijff, die ook wel als Cruijff kan worden gespeld, is in het Verenigd Koninkrijk vrijwel synoniem met die van een voormalig voetballer en coach. Johan Cruijff, in het verleden een bekende voetballer en coach, heeft een zoon die zijn naam deelt. Cruijff’s professionele carrière liep van 1992 tot 2010, gedurende welke tijd hij lid was van de dynastieën bij Barcelona en Manchester United. Hij speelde negen keer voor het Nederlands Elftal en maakte deel uit van het team dat meedeed aan UEFA Euro 1996.

Maccabi Als sportdirecteur van Tel Aviv was hij verantwoordelijk voor de terugkeer van de stad naar haar vroegere dominantie in het Israëlische voetbal. Ze waren ongeslagen in competitie-actie van 2012-2015, gedurende welke tijd ze ook elk jaar de titel wonnen en elk jaar kwalificeerden voor de Europese competitie, te beginnen met de Europa League. Cruijff maakte zijn debuut bij FC Barcelona B in het jaar 1992 en nam deel aan de Spaanse Tweede Klasse.

In 1996 zou Cruijff naar verluidt ingestemd hebben met een contract met Manchester United ter waarde van £ 1,4 miljoen in de loop van vier jaar. Op 11 augustus 1996 maakte hij zijn debuut voor de club in de FA Charity Shield-wedstrijd tegen Newcastle United, die de club met 4-0 won. Daarna nam hij deel aan de openingswedstrijd van het FA Premier League-seizoen 1996-1997, wat een 3-0 overwinning op Wimbledon was.

Manager Guus Hiddink koos hem als winnaar. Op 24 april 1996 debuteerde hij bij de nationale ploeg in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland, die ze uiteindelijk met 2-0 verloren. Ondanks het gebrek aan ervaring van Cruijff in de Eredivisie, werd hij gekozen als een van de vijf Nederlandse spelers om Nederland op het internationale toneel te vertegenwoordigen. In Villa Park op 13 juni droeg hij bij aan de overwinning van Nederland op Zwitserland door een van hun goals te scoren in de 2-0 overwinning.

Tijdens dat seizoen deelden hij en Scar de leiding voor de meeste gescoorde punten in de ploeg. Twee jaar later werd Cruijff verheven tot het seniorenteam tijdens een preseason-tour door Nederland, en hij scoorde snel hattricks tegen zowel Groningen als De Graafschap. Dit leidde tot zijn promotie naar het senior team. Op 4 september 1994 speelde hij in zijn professionele debuutwedstrijd, die tegen Sporting Gijón met 2-1 werd verloren.

Op 2 november droeg hij met 4-0 in de Champions League bij aan de overwinning van Barcelona op Manchester United. Hij zorgde voor de assist die Hristo Stoichkov nodig had om het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Cruijff was niet eens een starter voor het team, maar hij leidde het team in het scoren naast Stoichkov en Koeman, wat ertoe bijdroeg dat Barcelona op de vierde plaats eindigde in het La Liga-klassement.

Het doelpunt dat Cruijff maakte, zorgde ervoor dat Barcelona het jaar daarop in een Europees toernooi zou spelen. Het seizoen daarop kende Barcelona een solide start; niettemin eindigden ze het jaar op de derde plaats in de competitie en op de tweede plaats in de Copa del Rey. Op 19 mei 1996 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de club in Camp Nou tegen Celta Vigo. Zijn ambtstermijn bij de club eindigde met die wedstrijd. Terug in augustus,

Onder zijn leiding was 1997 het jaar waarin hij Manchester United naar de Premier League-titel leidde. Cruijff was het meest effectief als aanvallende middenvelder, maar hij droeg ook bij aan het team toen hij als tweede spits speelde. Hij voelde zich eindelijk op zijn gemak bij het spelen in het midden van de verdediging, met name tegen het einde van zijn carrière bij Metalurh Donetsk. Cruijff’s carrière werd afgebroken, voornamelijk door blessures, terwijl hij speelde voor Manchester United, waar hij in totaal vier jaar doorbracht.

binnenkant van het gloednieuwe gedeelte. Het was de campagne van 2002-03 die Cruijff’s laatste jaar bij Alavés markeerde, hetzelfde jaar dat het team werd gedegradeerd. Een jaar later tekende hij een contract bij Espaol [9] en werd vrijwel meteen een vast lid van de eerste ploeg. In de zomer van dat jaar besloot Cruijff vrijwillig zijn relatie met Espanyol te beëindigen. Tot het punt dat hij niet in staat was om fysiek te slagen, had hij getraind met Bolton Wanderers van Sam Allardyce.

Jordi Cruijff Gezin
Jordi Cruijff Gezin

In Cruijff’s eerste seizoen als coach won de ploeg de kampioenswedstrijd tegen Qormi met 2-1, ondanks het feit dat Cruijff zelf wegens ziekte niet aan de wedstrijd kon deelnemen. Het was op 29 augustus 2009 tegen Floriana dat hij zijn eerste doelpunt in een professionele wedstrijd scoorde. Het resultaat was 6-0. Na het grootste deel van zijn carrière in de verdediging te hebben doorgebracht, stapte Cruijff over naar een aanvallende rol bij Valletta. Cruijff speelde het grootste deel van zijn carrière in de verdediging.

Tijdens de groepsfase van de UEFA Champions League 1998-1999, Cruijff nam deel aan drie wedstrijden, ondanks de talrijke blessures die United opliep. Voordat hij terug werd uitgeleend aan Celta Vigo in Spanje voor het seizoen 1999-2000, speelde hij elf wedstrijden en scoorde hij tweemaal tijdens het seizoen 1998-1999. Hierdoor was hij echter niet in staat deel te nemen aan de drie-turf kampioenschapsrun van de club die eindigde in mei 2000.

Voordat hij terugkeerde naar United speelde hij voor Spanje en scoorde tweemaal in acht wedstrijden voor de nationale ploeg. De club besloot Cruijff op de loonlijst te houden na de oorspronkelijke vervaldatum van zijn contract, dat was 30 juni 2000. Hij speelde vier jaar voor United en scoorde acht doelpunten voor het team in 57 wedstrijden. Na de ineenstorting van zijn transfer naar West Ham United van Harry Redknapp tekende Cruijff een deal om voor de club te spelen.

Voor Alavés is er gratis retourtransport naar Spanje. Alavés scoorde het winnende doelpunt in de 89e minuut en bezorgde Alavés de 4-4 tiebreak-overwinning op Liverpool in de UEFA Cup-finale in 2001. Alavés overwon de 2-0 en 3-1 achterstand dankzij zijn leiderschap. Een eigen doelpunt gescoord door een ander team was genoeg om Liverpool de kans te geven het kampioenschap te winnen.

De twee daaropvolgende wedstrijden, tegen Everton en Blackburn Rovers, eindigden in een 2-2 gelijkspel dankzij de goals van Cruijff in beide wedstrijden. Tot hij eind november 1996 opnieuw een knieblessure opliep, was hij een steunpilaar in de basisopstelling van het team. En dit ondanks het feit dat hij een tijdlang in Manchester was gestationeerd.

Cruijff nam in 2004 een pauze in de sport en maakte het jaar daarop, in 2006, zijn comeback in de professionele rangen. Hij bracht twee jaar door bij de Oekraïense club Metalurh Donetsk, in die tijd speelde hij centrale verdediger voor het team. Tegelijkertijd waagde hij zich in de modewereld en werd al snel een essentieel radertje in het wiel dat de opmars naar bekendheid van het Cruyff-label betekende. Cruijff tekende medio 2009 een driejarig contract bij de Maltese club Valletta om bij het eerste elftal te gaan werken en gecoacht te worden door Ton Caanen. Caanen is hoofdtrainer bij Valletta.

Op een gegeven moment zei Cruijf: “Ik kwam schoon en zei dat hij zich ellendig voelde in mijn werk.” Op 26 juli 2009 nam hij deel aan zijn eerste wedstrijd met het team, een 3-0 overwinning op Keflavk van IJsland in de eerste kwartfinale van de Europa League 2009-10. Op 21 augustus 2008 won hij zijn debuutwedstrijd in de competitie met een score van drie tegen één tegen Birkirkara. Valletta heeft de MFA Trophy gekregen voor hun prestatie.

Tussen 1992 en 2010 speelde hij voor verschillende clubs, waaronder FC Barcelona en Manchester United. Hij speelde voor het Nederlands Elftal op het EK in 1996. Hij kreeg in totaal negen caps tijdens het toernooi.

Toen Cruijff in de twintig was en beschikbaar was om bij elk team te tekenen, waren zowel het Spaanse als het Nederlandse elftal enthousiast over het idee om zaken met hem te doen. Omdat hij niet tot een besluit kon komen, deed hij in 1996 mee voor Nederland in plaats van Spanje op het EK en de Olympische Spelen. Beide wedstrijden werden gehouden in 1996. Het Nederlands Elftal had zo’n sterke mening over zijn prestatie dat Barcelona hem selecteerde. .

Ik begon op 22-jarige leeftijd voor Barcelona te spelen terwijl ik Nederland vertegenwoordigde in internationale competities. In die periode nam hij in totaal slechts 36 competitiewedstrijden deel. Zijn meest succesvolle baan was als manager van Deportivo Alaves, waar hij het team meenam naar de finale van de UEFA Cup in 2001. Na voor Celta Vigo en RCD Espanyol te hebben gespeeld, voltooide hij zijn carrière als speler van Valletta in de Maltese Premier League. In die wedstrijd won hij het kampioenschap.