Jos Brink Doodsoorzaak

Spread the love

Jos Brink Doodsoorzaak:-Jos Brink kwam op 19 juni 1942 ter wereld in de stad Heiloo. Door zijn werk in verschillende media, waaronder film, televisie, radio en toneel, verwierf hij veel bekendheid. In zijn hoedanigheid als laatste haalde hij de krantenkoppen in 1979 toen hij koningin Juliana in het openbaar kuste.

Jos Brink Doodsoorzaak
Jos Brink Doodsoorzaak

Na het einde van de oorlog verhuisde Jos Brink met zijn gezin naar Heiloo, in de provincie Noord-Holland. In de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog verhuisde Brink sr. zijn liberale remonstrantse gezin van vijf zonen van Purmerend naar Rotterdam, waar hij een baan kreeg bij de Belastingdienst. Deze verhuizing vond plaats in de periode dat Brink sr. daar werkzaam was. Mijn beide ouders hebben op een gegeven moment de overstap gemaakt naar Heerlen.

ontwikkeling van een eigen duidelijk gevoel van eigen identiteit in de loop van de tijd. Ik had mijn eigen behoeften zo lang verwaarloosd dat ik volledig de weg kwijt was. Later die avond was ik in de kleedkamer toen ik Jos zag huilen. Hij was boos over hoe vreselijk hij had gespeeld, en dat kwam allemaal omdat ik tijdens de wedstrijd mijn eigen weg was gegaan.

Toen de Rolling Stones in 1964 in het Kurhaus in Scheveningen speelden, was hij de emcee toen het publiek slechts een kwartier na het optreden van de band onhandelbaar werd. Tegelijkertijd regelde hij dat de Fab Four een boottocht door de grachten van Amsterdam zou maken. De familie Brink maakte van 1962 tot 1967 van Tilburg hun vaste verblijfplaats.

In dit bedrijf is Jos Brink begonnen met ondernemen. Brink heeft in de loop der jaren met zijn toekomstige echtgenote Frank Sanders het podium gedeeld bij een aantal musical- en cabaretvoorstellingen, waarvan de meest opvallende bij Tekstpierement. Over het algemeen is men het erover eens dat Wim Sonneveld een van zijn belangrijkste drijfveren is. Brink gaf zijn eerste optreden als soloartiest in 1969 met het album Wobbewoaf.

Zowel zijn musical “Masquerade”, die in 1979 in première ging, als zijn eigen tv-show, “De Jos Brink Show”, waren enorme hits, en ze waren belangrijk voor zijn doorbraak (1970). Brink is gemakkelijk te onderscheiden van andere mensen vanwege de unieke kwaliteit van zijn stem en de precisie van zijn vocabulaire. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig was hij een bekende stemacteur voor radioreclame. Toen Brink het einde van zijn acteercarrière naderde, raakte hij meer en meer gedesillusioneerd door het gebrek aan intelligentie en de slechte toneeltaal van acteurs. als herdenkingsdeel van een programma dat wordt uitgezonden ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van koningin Juliana.

Jos Brink Doodsoorzaak
Jos Brink Doodsoorzaak

Het publiek werd overrompeld door de hartstochtelijke kus op haar wang die door de presentatrice werd gegeven en die over de hele wereld werd uitgezonden. Nadat er enige tijd was verstreken, veroorzaakte Brink nog een andere overlast door als panellid deel te nemen aan de Babbelonia Quiz Show. Een weddenschap erop, misschien…? Optredens op RTL 4, zoals de vraag ter waarde van 64.000 Gulden, maar ook de TV Tops van de NCRV droegen bij aan de stijgende populariteit.

De herdenkingsdienst werd gehouden op 23 augustus 2007 ter ere van de overledene. Gedurende de periode dat het lichaam van Brink opgebaard lag in de Royal T. Morningheater Carré’s Lobby, deden degenen die hun respect wilden betuigen dat. Toen de ochtenddiensten voorbij waren, werd het lichaam in een lijkwagen gedaan en naar de oecumenische gemeenschap aan de Prinse Ngracht gebracht, waar de begrafenis plaatsvond.

Als iemand die stervende is naar Brink komt op zoek naar demonstratieve levensondersteuning of gewoon iemand om mee te praten, kan Brink gemakkelijk schakelen en helpen. Zijn bewijs met betrekking tot dit onderwerp was een relatief korte zin die als volgt luidde: “Ik zal woensdagmiddag tussen 2 en 4 uur met mijn luisteraar aankomen.”

Daarna heeft hij een tweede operatie ondergaan en is hij nog steeds onder narcose. Frank voegt eraan toe dat het op dit moment emotioneel “behoorlijk heet” kan worden, maar terwijl ze aan het wandelen waren, gaf zijn schoonmoeder hem de geruststelling dat elk huwelijk op een bepaald moment moeilijke tijden doormaakt. Hierna veranderde Frank van gedachten over scheiden. Desondanks was er dringend behoefte aan snelle actie.

Tijdens zijn tijd in Amsterdam was Brink actief betrokken bij de multireligieuze organisatie De Duif. Naast zijn frequente bijdragen aan de homokrant, was hij de regisseur van het toneelstuk ‘A New Death’, dat over de aids-epidemie ging. Daarnaast was Brink predikant van de oecumenische basiskerk in Amsterdam Piège (hij ontleende zijn bevoegdheid daartoe aan de Remonstrantse Kerk).

De Vlaamse versie van “Wedden Dit” viel eveneens in de smaak bij het publiek. Zijn debuut in een musical was in de biomusical “Als op Het Lidseplein” uit 2005, die was gebaseerd op het leven van de Nederlandse toneelschrijver Jacques van Tol. Verder maakte hij een cameo-optreden in de musical “Sonneveld”, die was gebaseerd op het leven van Wim Sonneveld en waarin hij een rol speelde. In de film van Martijn van Nellestijn uit 2005 voor jonge Dutch publiek, Sinterklaas en Het Geheim van de Robijn, speelde hij het personage van de museumdirecteur.

Tegen de tijd dat 2021 ten einde liep, was er een biografie van Jos Brink geschreven en gepubliceerd. Op 26 juli 2007 verspreidde het nieuws over de levensbedreigende ziekte van Brink zich over de wereld. Toen ze hem eindelijk diagnosticeerden, was de kanker in zijn dikke darm al naar zijn longen, zijn lymfeklieren en zijn linkerbeen gegaan. Hoewel Brink te horen kreeg dat hij een ziekte had die niet te genezen was, besloot hij chemotherapie en een operatie aan zijn darmen te ondergaan.

Tijdens de eerste twee weken van augustus had de patiënt drie afzonderlijke operaties, waaronder twee gastro-intestinale procedures en een incisiehersteloperatie. Op 16 augustus 2007 werd gemeld dat Brink zich bij een synthetische zorginstelling zou voegen om zijn lichaam te helpen herstellen van de operatie die hij onlangs had ondergaan. Op de hoge leeftijd van 65 jaar overleed hij de volgende dag in het Owze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

aangewezen om de rol van de show op zich te nemen Desondanks bleef Brink een belangrijke rol spelen in de operaties achter de schermen van de show. Brink speelde Sinterklaas op televisie en bij privégelegenheden zonder ooit te verbergen dat hij een trots lid is van de LGBT-gemeenschap. Beide rollen werden gespeeld zonder de vrouw of kinderen van Brink.

Tijdens het hoorspel Testbanning speelde hij de rol van ‘Van Bergen’. Vanwege het magere inkomen dat typisch is voor kunstenaars, stond de vader van Brink niet achter het besluit van zijn zoon om een ​​carrière in de kunst na te streven. Daarna nam hij de beslissing om zich in te schrijven voor acteerlessen. Jos Brink was in de jaren zestig de producer van het radioprogramma Between Ten Plus en Twenty Min. voor Avro.

Jos Brink Doodsoorzaak
Jos Brink Doodsoorzaak

Nadat alles voor vandaag was gezegd en gedaan, werd Brink te ruste gelegd in de Nieuwe Oosterbegegrafaats in Amsterdam. Aan dit evenement namen Peter Paul Tobi, Henk Krol en Paul van Ewijk, de geadopteerde zoon van Brink, deel. Het overlijden van Brink kreeg zowel in de dagen na zijn overlijden als op de dag van de begrafenis veel aandacht van de Nederlandse media. Sanders en Van Beuppering aten met Mienke Schaberg, wier echtgenoot Frans Swarttouw eerder de functie van algemeen directeur bij Fokker bekleedde.

Sanders wordt geplaagd door bittere herinneringen aan het overlijden van zijn echtgenoot Jos Brink, met wie hij in totaal 35 jaar getrouwd was. Als ik terug in de tijd kon gaan, zijn er een paar dingen die ik anders zou doen. De eerste fase is deelname aan therapie (bij darmkanker, red.). Ervan uitgaande dat alles uiteindelijk goed komt. Om dat in perspectief te plaatsen, dit was helemaal niet het geval. Vanaf dat moment ging alles razendsnel in een stroomversnelling.

Begin 2006 werd hij lid van de cabaretgroep Purple 101. Brink maakte in 2007 deel uit van een cabaret-ensemble en diezelfde groep zou het jaar daarop weer terugkomen. Hij moest voor hem de rol van Sinterklaas invullen in de nieuwe Sinterklaasfilm, Sinterklaas en het Uur van de Waarheid, die in 2006 zijn comeback zou worden. Door onverwachte omstandigheden was dit echter noodzakelijk.

Als gezin naar het theater gaan was iets dat Brink en zijn vrouw, Amsterdam, redelijk consequent deden. Terwijl Brink nog op de middelbare school zat, besloot hij zijn opleiding voort te zetten door zich in te schrijven bij Minjon, Avro’s jeugdacademie. Nadat hij bekend was geraakt met hoorspelen, debuteerde hij in 1959 door een kort stukje van drie zinnen bij te dragen aan het Z-Mysterie van de hoorspelkern bij de Nederlandse Radio Unie.

Jos Brink is eergisteren op aarde overleden. De informatie is aan ons verstrekt door Peter Paul Tobi, wiens agent hij in dienst heeft. Wat de leeftijd betreft, was Brink 65. Hij stierf terwijl hij werd behandeld door medische professionals. Onlangs ontdekte de muzikant dat hij darmkanker heeft die zich al naar andere delen van zijn lichaam heeft verspreid.