Karel Van Eerd Vermogen

Spread the love

Karel Van Eerd Vermogen:- Carolus Johannes Maria (Karel) van Eerd, een zakenmagnaat in de supermarktbranche in Nederland, werd geboren op 8 april 1938. Na geruime tijd de functie van algemeen directeur bij Jumbo Supermarkten te hebben bekleed, is hij nu voorzitter van de raad van bestuur van de vennootschap. In 2019 openden drie locaties hun deuren in België en de overige winkels in Nederland openden hun deuren in 2020. Tegen het jaar 2025 zal Jumbo naar verwachting meer dan honderd winkels in België hebben geopend.

Karel Van Eerd Vermogen
Karel Van Eerd Vermogen

Volgens de gegevens in de Quote 500 is Karel van Eerd, CEO van Jumbo Supermakten in Veghel, niet meer de rijkste van Brabant. Breda’s Adriaan Mol overtrof hem. Omdat Van Eerd 2,7 miljard euro op de bank heeft staan, staat zijn bedrijf op de negende plaats van de in Nederland gevestigde bedrijven. Vorig jaar eindigde hij als vierde. Mol, de uitvinder van Mollie, staat op nummer zes op de lijst met een totaal vermogen van 3,5 miljard euro. Als direct gevolg van deze wijziging is de jaaromzet van het bedrijf gestegen van 18 miljoen naar 24 miljoen gulden.

Als Karel van Eerd uiteindelijk twintig wordt, heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen, dat alleen bekend staat onder de initialen ‘Groothandel van Eerd’. Omdat zijn vader, die het bedrijf in 1921 oprichtte, hartproblemen heeft, is het voor hem belangrijk het rustig aan te doen. Hoewel de groothandel die de familie van Karel Van Eerd bezit en exploiteert het goed doet in Brabant, heeft hij zijn zinnen gezet om het bedrijf uit te breiden naar andere delen van Nederland. Door zijn leiderschap kon het bedrijf zijn verkoopgebied snel uitbreiden naar Limburg door drie groothandels in de regio in te kopen.

Op elk van de eerste twee festivals waren er optredens van honderden bands uit alle hoeken van de wereld. Er waren in totaal zes winnaars en elk van de twee winnende bands ontving een volledig georganiseerde tour van 25.000 euro door Europa. Volg ons op social media zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Een derde editie zal beschikbaar zijn voor aankoop vanaf het jaar 2023!

Karel van Eerd, de oprichter van Jumbo, staat momenteel op de vierde plaats op de Quote 500-lijst als gevolg van de waardering van zijn bedrijf van $2,5 miljard. De Veghelaar heeft mediamagnaat John de Mol al overschaduwd en zijn positie overgenomen dankzij een vermogenstoename van bijna 100 miljoen. Meteen schiet hij naar de top van de lijst van de rijkste mensen die nu in Brabant wonen. De zonen van de vrachtwagenchauffeur die voor het team rijdt, Van Heertum, zijn zojuist toegetreden. De uitgebreide lijst vind je helemaal onderaan het artikel.

Karel van Eerd nam Jumbo in 1983 over van een Tilburgse supermarktondernemer die het bedrijf had opgericht. In de jaren die volgden, groeide Jumbo met hulp van de zoon van de oprichter uit tot een van de leidende supermarktketens van Nederland en werd in 2011 erkend als de supermarkt in Europa met de snelst stijgende omzet. Het is vreemd, maar het is waar.

Een aantal jaren geleden gaf Karel van Eerd, nu 84 jaar oud, zijn zoon Frits de dagelijkse leiding over het bedrijf. Desondanks blijft hij als voorzitter van de raad van commissarissen een actieve rol spelen in de onderneming. Zijn dochter, Colette Cloosterman-van Eerd, bekleedt de functie van CCO en zijn zoon, die nu 55 jaar oud is, is CEO van het bedrijf.

In 1957, toen hij nog maar 19 jaar oud was, nam Karel de controle over de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf over. De oudste moest het rustig aan doen vanwege de afnemende gezondheid van zijn vader. Er werd ontdekt dat Karel een intrinsiek vermogen had om te slagen in het bedrijfsleven. Hij was succesvol in een relatief korte tijd; door bedrijven te kopen die met de zijne concurreerden, kon hij de jaaromzet met maar liefst 25% verhogen.

Helaas is restaurantketen La Place de komende maanden gesloten. Tijdens de lockdown kwam Jumbo tot de conclusie dat het het beste zou zijn om 23 van haar 77 vestigingen definitief te sluiten. Daarnaast sloten de Brabanders een deal met warenhuisketen Hema, waardoor Jumbo zeventien winkelpanden kon verwerven, waarvan de meeste in het centrale zakendistrict van de stad. Het verkopen van elkaars waren is in meer dan één opzicht goed voor beide bedrijven.

Karel Van Eerd Vermogen
Karel Van Eerd Vermogen

Op 17 december hebben partijen medegedeeld dat de bankfinancierings- en due diligence-trajecten met succes zijn afgerond. Naar verwachting zal de HEMA-deal ergens in de maand februari worden afgerond. De samenwerking tussen Jumbo en HEMA zal onvermijdelijk toenemen. Als deze prognose klopt, zou de Brabantse supermarktketen flink opgeschoten zijn in de richting van haar doel om in 2021 10 miljard omzet te halen.bedrijf zal dan al een hele eeuw in de familie zijn.