Ouders Freddie Mercury

Spread the love

Ouders Freddie Mercury:- Geboren als Farrokh Bulsara op 5 september 1946 in Stone Town, Zanzibar, was hij de zanger van de Britse rockband Queen. Hij stierf op 24 november 1991 in Kensington, Londen, Engeland. Zijn volledige naam was Farrokh Bulsara. Mensen dachten dat hij een van de meest interessante frontmannen in de rockmuziek was vanwege hoe charmant hij op het podium was en hoe gemakkelijk hij kon schakelen tussen zingen in hoge en lage registers.

Ouders Freddie Mercury
Ouders Freddie Mercury

Het feit dat Freddie echt geld genereerde met zijn stem, was het bepalende kenmerk dat hem onderscheidde van praktisch elke andere rockster. Volgens een bekend spreekwoord uit Nederland “innestelen, duwde hij”. Zijn vaardigheden waren ongeëvenaard in de industrie. Hij had een goed gevoel voor ritme, wist waar hij zijn stem moest neerzetten en had een dynamisch bereik dat bij zijn vaardigheden paste.

Er moet ontspannende muziek worden gespeeld, zoals die van loungebands. Het vocale bereik van Mercury omvatte zowel het tenorbereik als het lagere baritonniveau, waardoor hij in beide bereiken kon optreden. Zijn zangbereik reikte tot aan het sopraanregister. De trillingen van zijn stembanden, die waren afgestemd op een standaard toonhoogte, waren verantwoordelijk voor het produceren van het geluid van zijn stem (ongeveer honderd hertz). Het is zeer waarschijnlijk dat hij door verstikking om het leven is gekomen.

Bij live optredens veranderde Freddie vaker wel dan niet de hoge tonen van Queen-nummers, waarbij hij koos voor de tweede, derde en vijfde intervallen in plaats van de originele studioversie van de melodie. Dit was zelfs het geval toen Queen hun albums aan het opnemen was. Ondanks de geruchten dat hij “de ergste zangersknobbeltjes” heeft, ontkende hij dat hij ooit enige vorm van vocale training had gevolgd. Freddie verwees gewoonlijk naar hun relatie met Mary als afhankelijk van de veronderstelling dat:

Imperial College London Brian heeft op het prikbord van de plaatselijke middelbare school een advertentie geplaatst waarin hij op zoek is naar een drummer die in de stijl van Ginger Baker speelt. Na het uitproberen voor de band, kreeg Roger Taylor, die nu een graad in mondhygiëne nastreeft, een drumfunctie.

Zijn vader werkte als kassier in de stad Zanzibar, waar Farrokh Bulsara is geboren en getogen. Zanzibar was vroeger een Britse kolonie. Het zoroastrisme was de religie van het pre-islamitische Perzische rijk, en de parsi’s herleiden hun voorouders tot de Perzen die na de islamitische verovering van Iran in de zevende eeuw naar India vluchtten, zodat ze het zoroastrisme konden blijven beoefenen. Hierdoor konden de parsi’s hun culturele identiteit behouden.

Een Humpy Bong-bandlid. Nadat hij de band Wreckage van Brian en Roger had verlaten, begon Farrokh Bulsara ook zijn eigen band en is daar momenteel lid van. Volgens Mercury’s autobiografie zijn zijn beide ouders erg trots op het feit dat ze inheems zijn in de regio Gujarat in India en dat ze het Parsi-geloof zijn. Kashmira, Freddie’s jongere zus, heeft gezegd dat ze denkt dat hun vader hem ertoe aanzette ‘hard te werken’, ‘volhardend te zijn’ en ‘zijn doelen na te streven’.

Ouders Freddie Mercury
Ouders Freddie Mercury

Het zoroastrisme speelde een belangrijke rol in zijn opvoeding. De vader van Freddie, Bomi, evenals Bomi’s broers, brachten hun jeugd door in hetzelfde stadje in de staat Maharashtra, bekend als Bulsar. In de Indiase stad Mumbai vind je een wijk die bekend staat als Bulsar. Stone Town, gelegen op het eiland Zanzibar, is de hoofdstad van het land. Alle vier de broers van Bomi gingen aan boord van schepen en voeren over de Indische Oceaan om daar te komen.

Hij werkte als griffier bij het Britse Hooggerechtshof en ging vaak naar India voor officiële overheidszaken. Hoewel Freddie Mercury de hoog aangeschreven Slade School of Fine Art in Londen bezocht om kunst en design te studeren, hield hij tijdens zijn tijd daar nooit op muzikant te zijn. Voordat hij Brian May ontmoette en de leadzanger van Smile werd, had hij in een reeks bands gezeten die niet bijzonder succesvol waren.

Ze verklaarde dit in een interview dat zeer zeldzaam was en zei: “Freddie heeft zijn hele leven een stevige lijn tussen zijn bedrijf en zijn huishouden behouden.” Als ik ernaar zou informeren, zou hij reageren door te zeggen: “Mam, dit is zaken en dit is familie.” Hij was vriendelijk en hoffelijk, en hij behandelde zowel zijn vader als mij te allen tijde met het grootste respect.

Mercury’s wens om de mensen om wie hij gaf te beschermen, weerhield hem er echter ook van om die mensen een geheim te vertellen dat op dat moment alleen werd gedeeld met zijn beste vrienden en bandleden.

Nadat er enige tijd verstreken was, verkortten ze hun naam tot ‘Queen’ en werden hun nummers ‘Bohemian Rhapsody’, ‘We Are the Champions’ en ‘Another One Bites the Dust’ grote hits. Hoewel Freddie over de hele wereld geliefd was, accepteerde zijn familie zijn excentrieke gevoel voor stijl niet altijd.

De jonge Bulsara werd van zijn ouders en jongere zus gescheiden door naar een kostschool in Panchgani, in India, te worden gestuurd. Uiteindelijk besloten hij en zijn familie om hun thuis te maken in de wijk Feltham in Londen. Na het voltooien van de achth, nam hij de beslissing om zich in te schrijven voor een ontwerpopleiding. Daarnaast leerde hij zichzelf piano spelen en werd uiteindelijk lid van de groep.

Freddie’s moeder, Jer Bulsara, verklaarde in een interview met NBC News dat haar zoon zijn seksualiteit nooit met hen had besproken en dat hij terughoudend was om zijn werk bekend te maken uit bezorgdheid over hun veiligheid. Ze verklaarde ook dat Freddie zijn beroep nooit met hen had besproken. De nabijheid van Freddie’s huis tot zijn standplaats is altijd op een passend niveau gehouden. Montserrat Caballé, een Spaanse sopraan, werkte samen met Freddie Mercury aan een nummer. Caballé zei het volgende over haar tijd bij Mercury.

Mary Austin, bij het grote publiek beter bekend als de vrouw van Freddie Mercury, was een dame die de naam van het leven droeg. Gedurende de laatste zeven jaar van Freddie’s leven had hij een toegewijde relatie met kapitein Jim Hutton, hoewel Jim slechts een vriend en collega was voor zijn ouders. Freddie’s ouders wisten niets van de relatie van hun zoon met Jim. Freddie kwam niet als homo uit de kast omdat hij niet geloofde dat als hij dat wel had gedaan, hij zou zijn geaccepteerd op een niveau dat vergelijkbaar was met dat van de huidige beroemdheden.

Ouders Freddie Mercury
Ouders Freddie Mercury

Zijn talent op het gebied van muziek was verbazingwekkend. Zijn opmerkingen kunnen de ene keer charmant en hilarisch zijn, dan weer agressief en aanstootgevend, afhankelijk van de omgeving waarin ze werden uitgesproken. Zijn vermogen om woorden op een bepaalde manier visueel en auditief weer te geven als reactie op kleine betekenisveranderingen, onderscheidt hem van anderen.

Smile was de naam die de groep zichzelf gaf. Tim Staffell en Farrokh Bulsara, ook bekend onder zijn alias Freddie, gingen naar dezelfde universiteit. Freddie werd een fervent fan van hun muziek direct nadat hij het voor het eerst hoorde. Tim Staffell, die zag dat hij niets verdiende aan zijn bijdragen aan Smile, nam de uiteindelijke beslissing om hiermee te stoppen. Hij werd gedwongen ontslag te nemen en hij ontwikkelde zich in de loop van de tijd geleidelijk tot dat personage.

Hij had ‘onverschrokken genegenheid, onwankelbare loyaliteit en onwankelbaar vertrouwen’ en zij was de enige op wie hij zijn vertrouwen zou stellen. Het feit dat Mary geen poging deed om Freddie’s seksuele geaardheid te veranderen, hielp de twee dichter naar elkaar toe te groeien. In een interview zei ze: “Freddie hield zijn werk en zijn privéleven volledig gescheiden.”

Als ik hem ondervroeg, zou hij tegen me zeggen: “Mam, het zijn zaken, en dit is familie”, en hij zou weglopen. Hij behandelde zowel mijn vader als mij op een eerlijke en respectvolle manier, ongeacht met wie hij sprak. Hoewel Freddie zijn seksuele geaardheid nooit heeft onthuld, schetsen verschillende accounts een beeld van een biseksuele man die veel relaties had met mannen, maar uiteindelijk zijn toewijding aan zijn enige ware liefde demonstreerde. Hoewel Freddie zijn seksuele geaardheid nooit heeft onthuld, schetsen verschillende accounts een beeld van een man die biseksueel was.

De stem van David Bret, volgens zijn biograaf, “escaleerde” van het diepe, keelachtige, rockgegrom naar een zachte, energieke tenor, en vervolgens naar een hoge, perfecte coloratuur, puur en kristalhelder in het hoogste bereik in de tijdspanne van slechts enkele maatregelen. Zo wordt de stem van David Bret omschreven. Nadat Brian May en Tim Staffell beiden naar Londen verhuisden, werden ze vrienden en richtten ze uiteindelijk de band Queen op.

Mercury’s verkooprecords en de helft van het geld dat Mercury’s aandeel in de inkomsten van de band was, werden na zijn overlijden in 1991 aan Austin nagelaten. Zijn ouders en zus ontvingen ook respectievelijk een vierde van de erfenis. Na het overlijden van zijn ouders heeft Bulsara zijn aandeel op hetzelfde niveau van 25% gehouden, maar Austin heeft zijn eigendom verhoogd tot 100%.