Pieter Elbers Vermogen

Spread the love

Pieter Elbers Vermogen:- Pieter Elbers kwam ter wereld op 11 mei 1970, op een dinsdag. Pieter Elbers is een Nederlandse zakenman. Zijn meest recente functie was die van president en chief executive officer van KLM Royal Dutch Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. Hij is al bijna 22 jaar een fervent piloot bij KLM, waar hij heeft gewerkt. In mei 2022 kreeg hij de functie van Chief Executive Officer bij de Indiase luchtvaartmaatschappij IndiGo.

Pieter Elbers Vermogen
Pieter Elbers Vermogen

Pieter Elbers, de afgelopen acht jaar CEO van KLM, heeft besloten zijn functie neer te leggen. Hij nam de rol van president op zich nadat Camiel Eurlings uit die functie was teruggetreden. Corona arriveerde net toen de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij tekenen van verbetering begonnen te vertonen. De Nederlanders “moeten een beetje trotser zijn op Elbers”, zoals het spreekwoord zegt.

In 2019 was een groot aantal personen benieuwd of Elbers na afloop van zijn eerste termijn zou worden herbenoemd. Elbers wordt door velen in hogere functies bij Air France-KLM gezien als een obstakel dat de reorganisatie van het bedrijf in de weg staat. Zijn verzet was hardnekkig als er een mogelijkheid was dat de onafhankelijkheid van KLM door een plan in gevaar zou worden gebracht. Destijds hadden zo’n 25.000 KLM-medewerkers een petitie ondertekend waarin werd opgeroepen tot herstel van Elbers in zijn functie.

Van KLM-medewerkers werd verwacht dat ze vanaf het jaar 2020 niet meer dan 20% van hun salaris boven een bepaald drempelbedrag bijdragen. KLM kon alleen winstgevend blijven dankzij de steun van belastingbetalers; daarom is het niet meer dan rechtvaardig en gepast dat haar werknemers enige offers brengen om de levensvatbaarheid van het bedrijf te helpen behouden. Elbers stemde ermee in om hun bonus voor het jaar 2020 op te offeren en in ruil daarvoor een loonsverlaging te ondergaan. Tussen juni en december offerde hij een deel van zijn salaris op.

Tijdens de crisis had KLM de beschikking over de nodige coronahulpverlening. Ter illustratie kreeg de luchtvaartmaatschappij vorig jaar een NOW-subsidie ​​van maximaal 771 miljoen euro. Dat was al een daling in vergelijking met het totale verdiende bedrag in het eerste kwartaal van het jaar, dat meer dan een miljard euro bedroeg. In 2017 had KLM opnieuw een financieel verlies, dat opliep tot ongeveer € 1,3 miljard. Ook al is dit minder dan in 2020, toen ongeveer € 1,5 miljard vermist werd, is het nog steeds een groot aantal.

In 1992 begon hij zijn loopbaan bij KLM, aanvankelijk als executive op de afdeling Schiphol Handling. Hij bleef in die rol voor een totaal van drie jaar. In de jaren negentig begon hij zijn executive carrière bij KLM, en na het vervullen van tal van functies met steeds meer verantwoordelijkheid, werd hij in het jaar 2000 gepromoveerd tot General Manager van de KLM Mediterrane regio. In 2002 kreeg hij de functie van algemeen directeur voor de regio Japan en Korea, die hij de volgende drie jaar bekleedde nadat hij in die functie was benoemd.

KLM kan geen premies uitkeren aan haar bestuurders omdat het bedrijf subsidies van de overheid blijft ontvangen. De regering eiste loonsverlagingen bij KLM als voorwaarde voor het verstrekken van leningen van in totaal miljarden dollars. Volgens het jaarverslag van KLM zou Elbers in het jaar 2021 een vergoeding krijgen die net iets hoger is dan 705.000 euro. Het jaar daarvoor kreeg hij heel dicht bij het exacte bedrag van 723.000 euro. Het bedrag was een flinke daling ten opzichte van de ruim 1,3 miljoen euro die hij naar verwachting in 2019 zou krijgen.

Voor het eigen vermogen van KLM is een nieuwe record lage negatieve waarde van 695 miljoen euro geboekt. Anders gezegd: de verplichtingen van het bedrijf zijn groter dan de activa. Het bedrijf voorziet geen problemen, zeker gezien het feit dat de publieke hulp van 2,5 miljard euro niet is opgenomen in

Pieter Elbers stopt per 1 juli als manager en wordt vervangen door Marian Rintel, afkomstig van de Marine. Aan de bijna acht jaar dat Elbers CEO van KLM was, is eindelijk een einde gekomen. Voor autochtone Schiedammers waren de afgelopen jaren bijzonder moeilijke omstandigheden. Door de corona-uitbraak kwam de luchtvaartmaatschappij gevaarlijk dicht bij het faillissement en vroeg de overheid om hulp.

In werkelijkheid brengt hij jaarlijks bijna een miljoen euro binnen tussen zijn basisinkomen van 475 duizend euro en andere bonusprogramma’s. Hij is tot de conclusie gekomen dat hij in ruil voor een salaris van 475 duizend euro niet langer een gecombineerde baan met positieve resultaten zal accepteren. We zullen onze opwinding pas kunnen bedwingen als we het officiële woord horen.

Elbers begon zijn ambtstermijn bij KLM in 2014 als de nieuwe Chief Executive Officer van de luchtvaartmaatschappij. Begin dit jaar werd bekend dat hij zou vertrekken. Elbers en Ben Smith, CEO van Air France-KLM, passen gewoon niet bij elkaar. De Canadees heeft hoge verwachtingen van het verbeteren van de manieren waarop Air France end KLM werkt met elkaar samen. Elbers vormde een uitdaging voor het moederbedrijf tijdens het lopende reorganisatieproces. Hij heeft altijd gevochten tegen plannen die het voor KLM moeilijker zouden maken om onafhankelijk te zijn.

Als Senior Vice President Network & Alliances voor KLM, een functie die hij sinds 2005 bekleedt, hield hij toezicht op de uitbreiding van het internationale routenetwerk van KLM naar het huidige totaal van 140 bestemmingen. Gedurende die tijd was hij verantwoordelijk voor het uitbreiden van eerder opgerichte joint ventures en partnerschappen en het ontwikkelen van gloednieuwe allianties.

Daarom is KLM in september 2017 begonnen met het aannemen van tickets via het Facebook Messenger-platform. Passagiers die met KLM vlogen, konden hun instapkaarten en soortgelijke reisdocumenten vroeger via Facebook Messenger bemachtigen. KLM was het eerste bedrijf ter wereld en het eerste bedrijf buiten de Verenigde Staten dat deze diensten binnen Messenger beschikbaar stelde. Dit maakte hen de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die dit ook deed. Smit denkt dat het doel van techreuzen als Google en Facebook (dat WhatsApp bezit) is om ‘wereldwijde suprematie’ te hebben.

Er zijn momenteel geen luchthavens; vluchten worden vaak geannuleerd; en de lonen zijn veel lager dan in het verleden. Ook Pieter Elbers, algemeen directeur van KLM, zal de gevolgen hiervan voelen, zij het niet zo erg. Anders gezegd, Pieter Elbers, CEO van KLM, heeft een fortuin van deze omvang opgebouwd.

Pieter Elbers Vermogen
Pieter Elbers Vermogen

Dat is me nog niet duidelijk. Volgens een verklaring van een woordvoerster is de zoektocht naar een nieuwe kapitein al begonnen en beloofde ze te zijner tijd aanvullende details te geven. Volgens een bericht van De Telegraaf zijn er een paar mensen die verdacht worden van betrokkenheid. In dit specifieke scenario zouden de huidige Chief Revenue Officer, Pieter Bootsma, en Marcel De Nooijer, de manager van Transavia, beide potentiële kandidaten zijn voor zijn functie. Ook Wiebe Draijer, momenteel CEO van Rabobank, is genoemd als mogelijke kandidaat.