Romy Schneider Doodsoorzaak

Spread the love

Romy Schneider Doodsoorzaak:- Op 23 september 1938 werd Schneider geboren in Wenen, Oostenrijk, in een familie met een lange geschiedenis in het theater. Haar doorbraak als Sissi in de immens populaire Sissi-trilogie kwam slechts twee jaar nadat ze haar filmdebuut maakte toen ze nog maar 15 jaar oud was. (1955).

Romy Schneider Doodsoorzaak
Romy Schneider Doodsoorzaak

Het zou geen verrassing moeten zijn dat ook zij een acteercarrière nastreefde, aangezien haar beide ouders, Magda Schneider en Wolf Albach-Retty, een acteercarrière hadden. Omdat Romy’s moeder van Duitse afkomst was, kreeg ze het Duitse staatsburgerschap toen ze werd geboren in Wenen, dat toen deel uitmaakte van Duitsland.

Tijdens het filmen ontwikkelde Schneider gevoelens voor Alain Delon, de Franse acteur die Christine speelde, en de twee raakten romantisch betrokken. In 1960, slechts een jaar nadat ze het jaar ervoor verloofd waren, ontwortelde ze haar leven in Duitsland en verhuisde ze naar Parijs, zodat ze bij hem kon zijn. Schneider verhuisde naar Frankrijk om daar zijn artistieke carrière vooruit te helpen.

In 1958, toen ze aan een film werkte, begon ze een relatie met haar Franse tegenspeler, Alain Delon, en verhuisde uiteindelijk met hem naar Parijs. Ze werkte tijdens haar carrière samen met opmerkelijke mensen zoals Orson Welles en Luchino Visconti. Zelfs als de meeste mensen haar ‘Sissi’ zouden blijven noemen, zou ze dankzij haar nieuwe baan een nieuw hoofdstuk in haar leven kunnen beginnen.

Ondanks dat ze altijd een beetje een dramakoningin was geweest, was de tijd die ze op internaat doorbracht de periode waarin ze echt tot haar recht kwam. In haar notitieboekje van 10 juni 1952 schreef ze het volgende: “Als het aan mij lag, zou ik meteen beginnen met handelen.” Nadat ik een film heb gezien waar veel moeite in is gestoken, kan ik niet anders dan bij mezelf denken: “Ik moet acteur worden.” In mijn specifieke situatie ben ik daartoe gedwongen.

Romy Schneider Doodsoorzaak
Romy Schneider Doodsoorzaak

Het jaar daarop, 1963, nam ze afscheid van Good Ol’ Sam om bij Jack Lemmon te kunnen zijn, en ze reisde door Frankrijk naar Hollywood. Anders gezegd, de kijkers prezen de film overweldigend. Het is buitengewoon voor haar om de hoofdrol te spelen in een komische film. Hun romance duurde tot 1964, toen er een einde aan kwam. Delon was destijds haar vriendje. In 1965 brachten ze hetzelfde album uit als de nieuwe band Pussycat.

Het jaar daarop, in 1969, speelde ze samen met Alain Delon in de misdaadfilm La Piscine en het jaar daarop speelde ze samen met Alec Guinness in het historische drama The Assassination of Trotsky (1970). (1970). (1971). Ze was destijds actrice in Frankrijk en had daar al verbazingwekkend succes geboekt.

In de film Ludwig van Visconti, die in 1972 werd uitgebracht, hernam Schneider haar rol als Elizabeth van Oostenrijk. Deze film vertelde het verhaal van het leven van de vorst die een neef was van koningin Elizabeth van Beieren. David Meyen werd geboren in 1966, hetzelfde jaar dat zijn moeder met Harry Meyen trouwde. 1975 was het jaar waarin hun romance eindigde. Ze trouwde de volgende dag met haar persoonlijke secretaresse, Daniel Biasini, nadat de scheiding was afgerond.

Ze zag Michel Piccoli als haar meest geduchte rivaal en keek naar hem op. Ze heeft het scherm met hem gedeeld in een aantal films, zoals het drama uit 1982 over een oorlog genaamd La Passante du Sans-Souci, het liefdesdrama uit 1966 genaamd La Voleuse, het melancholische drama uit 1969 genaamd Les CheSes de la Vie, het drama uit 1971 misdaadthriller genaamd Max et Les Ferrailleurs, en de zwarte komedie uit 1985 genaamd Le Trio Infernal (1974). In 1981 maakte ze een tragedie mee die haar leven voor altijd zou veranderen. Op 5 juli, nadat de scheiding was afgerond, werd Biasini’s zoon David door een hek op het land van Biasini gespietst nadat hij was ingestort tijdens het klimmen op het terrein van Biasini. David was op het terrein van Biasini geklommen.

Na de Franse première van La Passante du Sans-Souci op 14 april 1982, werd haar lichaam ontdekt in haar appartement in Parijs. Er wordt algemeen aangenomen dat ze voor haar dood een buitensporig aantal slaappillen had ingenomen. Uit onderzoek na haar dood bleek echter dat ze daadwerkelijk was overleden als gevolg van een hartaanval. De begraafplaats in Boissy-Sans-Avoir was de gastheer voor zowel haar begrafenis als haar begrafenis na haar overlijden. Ze werden naast elkaar gelegd toen haar zoon David stierf.

Na enige tijd merkten regisseurs als Orson Welles hem op en wierpen hem in de hoofdrol van hun respectievelijke bewerkingen van Franz Kafka’s The Trial (1962). Daarnaast regelden ze haar relatie met Luchino Visconti. In twee films geregisseerd door Visconti, een uit de jaren 70 genaamd Boccaccio ’70 en de andere uit de jaren 60 genaamd The Stage Drama ‘Tis Pity She’s a Whore, speelde ze de rol van Annabella tegenover Alain Delon (segment: “The Job”).

Schneider begon haar formele opleiding in september 1944 op de basisschool in Schonau. In juli 1949 was ze overgestapt naar de Secondary School for Girls in Castle Goldenstein , een particulier De instelling gerund door de Augustijner Kanunnikessen van de Congregatie van Notre Dame in Elsbethen, Oostenrijk, niet ver van Salzburg in Oostenrijk.

Ze ging naar de Goldenstein Residential School en op 12 juli 1953 ontving ze daar een Mittlere Reife-graad. Tijdens de zomers reisde ze naar Keulen om tijd door te brengen met haar moeder. Daar verbleef ze in een appartement dat ze deelde met de restaurateur en zakenman Hans Herbert Blatzheim [de]. Romy Schneider verscheen voor het eerst op het grote scherm als Romy Schneider-Albach in de film When the White Lilacs Bloom Again (1953), wat haar eerste film was.

In de Oostenrijkse film Madchenjahre Einer Konigin uit 1954, waarin ze een jonge Victoria speelde, maakte Schneider haar acteerdebuut als lid van de koninklijke familie. De film is ook bekend als Vickie’s Story in de Verenigde Staten en Victoria in Dover in het Verenigd Koninkrijk. De Madchenjahre Einer Konigin werd geproduceerd in Oostenrijk. Schneider werd een ster toen ze keizerin Elisabeth van Oostenrijk speelde in de film Sissi uit 1955, die was gebaseerd op het gelijknamige liefdesverhaal.

Ze schreef mee aan The Young Empress (1956) en Sissi-Fateful Years of an Empress met Karlheinz Bohm, die later een goede persoonlijke vriend werd (1957). Tijdens deze welvarende periode werkte Helmut Kautner samen met de jongere Horst Buchholz aan de films The Girl and the Legend (1957) en Monpti, die beide stereotiepe portretten van vrouwen vermijden (1957). Kort daarna verscheen Schneider in Christine (1958), een remake van de klassieke film Liebelei (1933), geregisseerd door Max Ophüls (waarin haar moeder Magda Schneider dezelfde rol had gespeeld).

Romy Schneider Doodsoorzaak
Romy Schneider Doodsoorzaak

Terwijl ze op vakantie zijn in Boissy-Sans-Avoir, nemen Romy Schneider en haar zoon David wat tijd om te ontspannen (Yvelines, Frankrijk).Wat heb je uitgespookt, kleine poes? De film werd uitgebracht in 1965 en speelde Peter O’Toole, Peter Sellers en Woody Allen in de hoofdrollen. In 1971 wordt Schneider hier afgebeeld met Willy Brandt, die destijds kanselier van Duitsland was. Ondanks het feit dat ze na hun breuk in december 1963 niet meer nauw met elkaar verbonden waren, bleven Schneider en Delon goede vrienden.

De zomer van 1977 markeerde de komst van Sarah Magdalena, de eerste van twee dochters voor het gezin. Ze werd gecast in vijf films van Claude Saut ET, en ze werd bekroond met de eerste César voor Beste Actrice in 1976 voor haar ontroerende rol als mislukte actrice in het drama L’Epel C’est d’Ager (1975), dat werd geregisseerd van de Poolse cultfilmer Andrzej Andrzej Uawski. Claude Saut ET castte haar in al deze films.

In 1962 verscheen Schneider in een productie van Tsjechov’s The Seagull in het Théatre Moderne. Sacha Pitoff was de regisseur van het stuk en Schneider speelde de rol van Anna. Tijdens zijn korte carrière in Hollywood speelde Schneider in de komedies Good Neighbor Sam (1964) en The Big Lebowski (1968), met in de hoofdrol Jack Lemmon (1968).

Daarnaast was haar grootmoeder de beroemde actrice Rosa Albach-Retty, die in Oostenrijk werkte. De rol van de ziekelijk lieve Sissi die Schneider speelde in de Sissi Films hielp haar naar de voorgrond van de entertainmentindustrie (1955-1958). Ze greep de kans aan om de hoofdrol te spelen in de sombere film, Christine.