Serge Gainsbourg Doodsoorzaak

Spread the love

Serge Gainsbourg Doodsoorzaak:- Omdat de ouders van Lucien Ginsburg Joodse Oekraïners uit Kharkov (Oekraïne) waren die tijdens de Russische Revolutie naar Parijs waren gevlucht, bracht hij zijn jonge jaren door in Frankrijk. Zijn ouders waren tijdens de Russische Revolutie naar Parijs gevlucht. Zijn beide ouders waren getalenteerde artiesten en muzikanten; zijn moeder had een mezzostem. Zijn moeder werkte als pianolerares aan een conservatorium in Parijs, waar hij zijn vormende jaren doorbracht.

Serge Gainsbourg Doodsoorzaak
Serge Gainsbourg Doodsoorzaak

Lucien Ginsburg, de toekomstige singer-songwriter Serge Gainsbourg, werd in Rusland geboren uit joodse ouders. Zijn ouders noemden hem Lucien. De Ginsburgs kregen in 1932 het Franse staatsburgerschap, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog trok het Vichy-regime hun staatsburgerschap tijdelijk in. Gedurende de tijd dat nazi-Duitsland Frankrijk bezette, moest Gainsbourg het symbool van de Davidster in het openbaar vertonen. In de vele interviews die hij de komende jaren zou geven, vertelde hij hoe zwaar de beproeving was. Door de tragedie voelde hij zich al op jonge leeftijd alleen. Deze gevoelens van isolement zouden later een terugkerend thema in zijn werk worden.

Gainsbourg, die er altijd van had gedroomd om een ​​carrière in de kunsten te hebben, besloot zijn middelbare schoolopleiding op te geven om zijn vurige interesse na te jagen en zich in te schrijven voor schilderlessen bij grote kunstenaars zoals Fernand Léger. Nadat hij talloze orders had gekregen om zijn ongehoorzaamheid te corrigeren toen hij in het leger diende, veranderde hij uiteindelijk in een alcoholist. Inderdaad, tot aan de eeuwwisseling in de twintigste eeuw,

“Hij” in verschillende betekenissen en contexten. Op een dag bereikte hij zijn doel om een ​​bekende crooner te worden in exclusieve nachtclubs en andere luxe uitgaansgelegenheden. In 1947 begon hij een relatie met Élisabeth Levitsky, een surrealistische schilder en de dochter van de Russische aristocratie. Ze trouwden in 1951. Hij trouwde in 1964 met Francoise-Antoinette Pancrazzi, maar in 1966 leefden de twee niet meer. samen als getrouwd stel. De tweede vond plaats nadat ze na de scheiding weer met elkaar in contact waren gekomen. Zijn affaire met Brigitte Bardot, die in 1967 begon, duurde enkele jaren.

Als gevolg hiervan vormden veteranen van de rechtse factie die vochten in de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog een bedreiging voor zijn leven. Gainsbourg wordt gecrediteerd met de vroegst bekende kopie van de Marseillaise vrijwel onmiddellijk na de gebeurtenis te hebben verworven. Hij gebruikte het feit dat het originele refrein van het lied de woorden “Aux Armes et Caetera…” bevatte om de critici te laten zien dat zijn versie meer trouw was aan het origineel.

25 jaar geleden verloor Frankrijk een van zijn meest geliefde zangers, die ook een van zijn beroemdste was. Serge Gainsbourg, die bekend stond om zijn extravagante levensstijl, cynische kijk op het leven en gepassioneerde zang, stierf in zijn appartement in Parijs terwijl hij zijn laatste sigaret rookte. Gainsbourg werd erkend voor zijn weelderige levensstijl, cynische levenshouding en gepassioneerde zang. Ondanks de neiging om provocerende uitspraken te doen, werd deze Franse versie van David Bowie en Mick Jagger aanbeden door een aanzienlijk aantal mensen over de hele wereld.

Zijn filmografie omvat ‘Je t’aime moi non plus’, ‘Equatur’, ‘Charlotte For Ever’ en ‘Stan the Flabe’, die hij allemaal regisseerde. Zijn beroemdste nummer, “Je T’Aime… Moi Non Plus”, veroorzaakte opschudding vanwege de raadselachtige woorden en het expressieve hijgen dat erin werd gebruikt.

Bombino en Au Casino de Paris, beide uit 1972, zijn twee van zijn andere werken (1974). (1977). Petula Clark was een andere zanger die zijn liedjes coverde. Haar reputatie in Frankrijk is vooral te danken aan haar interpretaties van de liedjes van Gainsbourg, en ze was een van de zangeressen die zijn deuntjes coverde. In 2003 bracht ze een nummer uit onder de titel “La Chanson de Gainsbourg”, waarin ze haar dank uitsprak aan de songwriter die verantwoordelijk was voor een aantal van haar liedjes. Luxemburg nam de trofee voor hun land mee naar huis na het uitvoeren van Gainsbourg’s “Poupée de Cire, Poupée de Son” en het winnen van het Eurovisie Songfestival. France Gall was de artiest die de wedstrijd voor Luxemburg won.

Serge Gainsbourg Doodsoorzaak
Serge Gainsbourg Doodsoorzaak

Daarnaast was zijn vader een pianist in een duikbar. In 1932 kregen de Ginsburgs het Franse staatsburgerschap. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het staatsburgerschap dat hen door Frankrijk was verleend, echter tijdelijk ingetrokken door het Vichy-regime. Ze werden gedwongen zich te verstoppen en de davidster te dragen gedurende de tijd dat Parijs door de Duitsers bezet was om te voorkomen dat ze gedeporteerd zouden worden.

Gainsbourg kreeg op 2 maart 1991 een hartaanval, die tot zijn dood leidde. Hij werd begraven op de begraafplaats van Montparnasse in Parijs, naast de graven van zijn ouders. Zijn huis, gelegen aan de bekende 5bis Rue de Verneuil, heeft nog steeds overal graffiti en gedichten. Gainsbourg droeg muziek bij aan ongeveer veertig verschillende films.

Het nummer werd aanvankelijk opgenomen in 1967 met Brigitte Bardot, maar de release ervan werd afgewezen door Gunter Sachs, die Brigitte Bard heette.ots echtgenoot op dat moment. Gainsbourg bracht het nummer opnieuw uit in 1969 met de hulp van zijn toekomstige vrouw, Jane Birkin, die op dat moment zijn geliefde was. Ik vroeg om een ​​mannenstem voor het refrein omdat ik wilde dat deze uitvoering de sfeer zou oproepen van een mannelijke zang in het refrein.

Gainsbourg, die opschept dat hij een octaaf hoger kan zingen dan Bardot, is in een aantal landen “te heet” verklaard voor publieke consumptie, en Frankrijk is zelfs zo ver gegaan om de versie die wordt beschouwd als zijnde volledig te verbieden de meest ranzige. De publieke reactie was grotendeels verantwoordelijk voor de snelle opkomst van het nummer naar de top van de hitlijsten in een aantal landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. 1971 markeerde het jaar waarin Melody Nelson haar debuut maakte in het openbaar.

De roman Lolita van Nabokov vormde de aanzet voor het conceptalbum dat werd gemaakt door Jean-Claude Vannier. Het heeft gefungeerd als een bron van creativiteit voor een verscheidenheid aan muzikanten die in de muziekindustrie werken, waaronder Air, David Holmes en Beck, onder anderen. Pas in 1975 bracht hij zijn satirische rockalbum Rock Around the Bunker uit, dat volledig gewijd was aan het nazisme als onderwerp.

een verwijzing naar het leed dat hij en zijn dierbaren hebben moeten doorstaan ​​als direct gevolg van het conflict. Pas het jaar daarop werd de eerste aflevering van L’Homme à Tête de Chou uitgezonden. De aflevering speelde het nieuwe personage Marilou en bevatte veel prachtige symfonische muziek. In 2013 verloor Kate, de dochter, op tragische wijze het leven nadat ze uit een raam was gevallen en haar hoofd had gestoten.

Serge Gainsbourg Doodsoorzaak
Serge Gainsbourg Doodsoorzaak

Wanneer Birkin het het minst verwacht, steekt haar oudste dochter op het meest ongelegen moment het hoofd op. Een strategie is om de apotheek van buitenaf te benaderen en vervolgens naar binnen te gaan om rond te kijken. Ik heb geleerd om naar een reisset met een kam, een pincet en een nagelschaartje te verwijzen als een ‘neste’ in het Frans. Het nest heeft al deze items.

In 1968 werkte hij aan een film met de Engelse actrice Jane Birkin. De foto werd het jaar daarop uitgebracht. Charlotte werd in 1971 bij hem en haar geboren, wat haar het eerste kind van het paar maakte. Nadat in 1980 tot de conclusie was gekomen dat ze niet langer als band samen zouden blijven optreden, ging elk lid zijn eigen weg. Nadat ze Bambou (Caroline Paulus), een 21-jarig fotomodel, had leren kennen, trok Gainsbourg het jaar daarop bij haar in. Er wordt aangenomen dat de vader van Gainsbourg familie is van de vader van het model.

Van het drugsbewuste “Les Enfants de la Chance” tot het stompe “Lemon Incest”, met zijn dochter Charlotte, zijn muziek is in de loop van de tijd steeds creatiever geworden. Het illustreert zijn neiging tot verdraaide woordspelingen, net als in “Bowie, Bah Oui”, een andere van zijn liedjes (of “Bowie, Beau Oui Like Bowie”).

tentoongesteld in de etalage van een nabijgelegen drogisterij, en het trok al snel mijn aandacht. Toen kreeg ik het plotselinge besef hoe goed Kate’s voeten waren en hoeveel dat bijdroeg aan de algehele schoonheid van haar benen en voeten. Het was in 1978 toen hij samen met Bob Marley and the Wailers een reggaeversie produceerde van de “Marseillaise”, de naam van het Franse volkslied.

Ondanks zijn enorme talenten als zanger en dichter, haalde Gainsbourg het beste uit zijn leven door zijn publiek op de juiste momenten in zijn uitvoeringen angst aan te jagen. Met behulp van ons Great Gainsbourg-alfabet kunt u meer informatie vinden over deze gestoorde jongen!

Pas het jaar daarop, toen ECCE Homo eindelijk werd uitgebracht, werd zijn karakteristieke Gainsbarre-stijl algemeen bekend. Gedurende deze tijd bracht hij drie albums uit: één opgenomen in een studio (getiteld Love on the Beat), één live opgenomen (getiteld You’re Arrested) en één live-album (getiteld You’re Arrested).Toen Zizi Jearmaire zich begon te concentreren op het zingen, begon de muziek van Serge Gainsbourg een steeds belangrijkere rol in het project te spelen.

Het is van Friedrich Paulus en is zijn eigendom. Hij trouwde met haar in 1981, en ze bleven getrouwd tot aan zijn overlijden in 2001; in 1986 werd het paar ouders van een zoon, die ze Lucien of Lulu Gainsbourg noemden. Hij stierf in 2001. Tijdens het laatste decennium van zijn leven was hij een veelgevraagde gast in talkshows op de Franse televisie, waar zijn gedurfde gevoel voor humor een onmisbaar onderdeel was. Whitney Houston was een medegenodigde en hij bedreigde haar terwijl hij zichtbaar dronken was en zei dat hij haar op het podium zou verkrachten.