Skottlossning Kristianstad Flashback

Spread the love

Skottlossning Kristianstad Flashback;- Polisen i Kristianstad, Sverige, upptäckte en skadad man gömd på en parkeringsplats efter att ha fått rapporter om höga ljud i grannskapet. Polisen, enligt säkra källor, undersöker just nu rapporter om skottlossning. Är det någon här som har tillgång till ytterligare information? Under loppet av ett sekel utvecklas vissa saker medan andra förblir konstanta, men vissa saker gör det aldrig.

Skottlossning Kristianstad Flashback
Skottlossning Kristianstad Flashback

Det är en vanlig urban legend att professionell hockey grundades främst i syfte att tjäna pengar, trots att Montrealborna redan var djupt hängivna sin älskade sport. Enligt legenden har detta varit fallet från första gången en puck tappades på en match.

Montreal Canadiens gjorde sin professionella hockeydebut för exakt 100 år sedan idag. Samma dag spelades den matchen.

En skottlossning i Gamlegården Centrum i Kristianstad, som gjorde tre personer svårt sjuka, ägde rum den 3 augusti 2021. Ärendet pågår fortfarande.

Canadiens besegrade Cobalt Silver Kings med 7-6 på förlängning den 5 januari 1910. Övertid utropades.

Klockan 05:24 den 5 juni sker en attack i Kristianstad. Polisen kallades till platsen när ett bråk utbröt framför en hamburgerrestaurang i Kristianstad.

Canadian Hockey Association och National Hockey Association, som precis hade börjat, fastställde att en sammanslagning var nödvändig, och som ett resultat förlorade Canadiens sin första officiella match såväl som sin första vinst. Men på plussidan var det meningen att det skulle vara en legitim tävling.

För första gången i rättssystemets historia åtalas två före detta advokater för grova brott kopplade till ett kriminellt gäng.

Skottlossning Kristianstad Flashback

Tidigare i år uteslöts två personer, varav en är 29 år och en är 42 år, ur Advokatsamfundet. En 29-årig man är en i gruppen. Krypterade samtal övervakades av polisen med hjälp av Encrochat, ett verktyg som gör det möjligt för användare att lyssna på krypterade chattar. På så sätt kunde de avslöja informationen som ledde till att de togs bort.

Att det officiella spelet har en så grumlig plats i rekordböckerna beror på själva berättelsens karaktär. Montreal kan ha blivit “hockeytokig” i mitten av 1950-talet som ett resultat av att en ny hockeyfamilj släpptes lös, men din gissning är bara cirka 50 år kvar! Vi kan försäkra dig om att du inte är den enda som har övervägt ett sådant scenario.

Första omgången.

Efter 13 Stanley Cup-segrar skulle staden Montreal välkomna sitt första professionella hockeylag, Montreal Canadiens, hösten 1909. Montreal Amateur Athletic Association, Montreal Victorias, Montreal Shamrocks och Montreal Wanderers har allt vann “Lord Stanleys utmaningscup” tidigare.

Det uppskattades att så många som 5 000 Montrealbor och deras grannar var involverade i sporten på olika nivåer när professionell hockey började i staden 1909. Invånarna i själva staden, såväl som närliggande förorter, inkluderades i denna summa. Med allt i beaktande är detta nummer löjligt, men det presenterades som om det var vettigt vid den tiden.

Att Montreal redan vunnit fler Stanley Cups än både Toronto och Detroit tillsammans innan Canadiens föddes 1909 är också lite konstigt att tänka på, relativt sett. Toronto och Detroit har sammanlagt 21 Stanley Cups, vilket förklarar varför.

Faktum är att denna information inte ska ses som en källa till stolthet, utan snarare som ett tydligt påstående om att staden alltid har och fortsätter att vara besatt av ishockey.

De första betydande stegen mot att professionalisera sporten togs efter det första året sedan Canadiens skapades. Canadiens grundades en säsong före dessa förändringar. Efter det inträffade en uppsjö av aktiviteter som var ofattbar vid den tiden. Mellan december 1909 och januari 1910 styrdes staden av två olika ligor, samt fem lag från det omgivande området, som alla tävlade om samma pris. Dessutom fanns det många professionella idrottslag baserade i staden.

All-Montreal, ledd av Art Ross, en före detta spelare, tränare och manager, gick med i de tidigare nämnda ligorna kort därefter. Två av dessa grupper var kända som Wanderers respektive Shamrocks. En rivalitet mellan ett lag från Montreal som helt består av frankofonspelare, kända som “Le National”, och ett lag som skulle fortsätta att kallas “Le Canadien”, fångade lokala hockeyfans kollektiva fantasi. Både Le National och Le Canadien döptes om till “Le Canadien” för att hedra sina grundare. De skulle kallas “squads” på franska.

De var ännu inte erkända som Montreal Canadiens ishockeylag, men deras egenskaper var ingraverade i sten från deras tidiga början vid det specifika ögonblicket.

1909 fanns det två nya professionella hockeyligor som bara var påbörjas vid denna tidpunkt på året. Det var stor konkurrens mellan dessa två ligor om de bästa spelarna. Det är fem lag från Montreal-området som tävlar om förstaplatsen i denna tävling. Det finns ett stort antal begåvade amatörspelare, såväl som rika ägare med en stor mängd extra inkomster. För att vinna den eftertraktade Stanley Cup, som alltid varit eftertraktad med samma entusiasm som nu, gjordes allt detta.

Det är inte lätt att resa tillbaka i tiden och se hela problemets omfattning i sitt rätta sammanhang. Att ta ett steg tillbaka i tiden är nödvändigt.

Skottlossning Kristianstad Flashback
Skottlossning Kristianstad Flashback

Det fanns en tid i Montreal i januari 1910 då det var en hård rivalitet mellan World Hockey Association (WHA) och National Hockey League (NHL). Många av er kanske känner igen detta scenario om ni minns World Hockey Associations (WHA) talangkrig från början av 1970-talet.