Thomas J Philipson Familj

Spread the love

Thomas J Philipson Familj:- Philipson var en viktig del av Trump-administrationens kamp mot sjukvårdssystem baserade på Medicare for All-modellen. Han hjälpte också till att främja Trumps avregleringsagenda och de republikanska skattereformerna som antogs 2017.

Thomas J Philipson Familj
Thomas J Philipson Familj

Med början i början av 1990-talet blev han aktivt involverad i Precision Health Economics, som var en konsultorganisation för hälsovård med sitt huvudkontor i Los Angeles vid tiden för företagets grundande. 2015 var kalenderåret som innebar både köp och försäljning av den.

Philipson är grundare av Bepress-tidningen Forums for Health Economics & Policy, förutom andra publikationer. Han är också medlem i redaktionerna för Health Economics, The European Journal of Health Economics och The Journal of Health Economics, bland andra tidskrifter inom området hälsoekonomi.

Den har publicerats i ett antal tidskrifter, såsom American Economic Review, Journal of Political Economy, Quarterly Journal of Economics, Journal of Economic Theory, Journal of Health Economics, Health Affairs och Econometrica med flera. På grund av det arbete han har gjort har han även fått en rad utmärkelser och utmärkelser.

Under hela sin karriär har Philipson hedrats med två separata utmärkelser från International Health Economics Association i form av Kenneth Arrow Award (för bästa uppsats inom området hälsoekonomi) och

Han har vunnit många priser och utmärkelser för sitt arbete, inklusive Milken Institutes Distinguished Economic Research Award, Garfield Award från Research America, Prêmio Haralambos Simeonidis Award från Brazilian Economic Association och Garfield Award från Research America.Förutom administrationens ansträngningar för att bekämpa sjukvårdssystem som liknar Medicare for All, främjar de Trumps avregleringsprogram.

Philipson utsågs till tillfällig ordförande för Council of Economic Advisers i juni 2019 och stannade på den positionen tills han slutade i juni 2020. Sedan Kevin Hassett avgick som ordförande har Philipson varit ansvarig för Council of Economic Advisers.I december 2018 rapporterades det att Hassett skulle avgå.

I sin egenskap av ordförande för rådet i februari 2020 diskuterade Philipson offentligt hoten mot folkhälsan och ekonomin som coronavirus-pandemin utgör. Han sa: “Jag tror inte att corona är en så stor sak som folk gör det till.” Philipsons kommentarer handlade om hur många som tyckte att coronavirus-pandemin var en fruktansvärd sak.

Thomas J Philipson Familj
Thomas J Philipson Familj

Forskning som genomfördes av Vita husets ekonomer i september 2019 indikerade att en pandemisjukdom kan skapa ekonomiska skador i USA som uppgår till miljarder dollar och kan döda hundratusentals människor.

Philipson, å andra sidan, sa att risker för folkhälsan sällan orsakar ekonomiska förluster och att coronaviruset inte skulle vara lika farligt som en vanlig influensasäsong i USA.

Philipson, en verkställande konsultorganisation, har en betydande mängd erfarenhet inom detta område, både i USA och på andra håll i världen. Flera privata företag, inklusive ett stort antal av Fortune 100-företagen baserade i USA, såväl som lokala, nationella och till och med internationella myndigheter har anlitat honom för att ge råd om ett brett spektrum av ämnen under loppet av hans karriär.

Arbete har gjorts i samarbete med President’s Council for Science and Technology, National Academy of Sciences och National Health Service i Storbritannien som en del av dessa samarbeten. Arbete med att omorganisera hur NHS får betalt har också gjorts som en del av dessa ansträngningar.

Arbete för internationella organisationer som Världsbanken, World Intellectual Property Organization och Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling ingår i denna kategori (OECD).

Bland sina yrkesgrupper är han medlem av hedersstyrelsen för det internetbaserade konsultföretaget Round Table Group, sitter i styrelsen för MedErr Inc., sitter i styrelsen för Center for Medicine in the Public Interest, sitter i rådgivare för Gerson-Lehrman Group och konsulter för Compass-Lexecon, Bates White och Analysis Group.

Han fungerar också som hedersstyrelseledamot i Round Table-gruppen. University of Pennsylvania gav honom sin första examen, som var i statsvetenskap.Philipsons forskning har täckts av många välkända medier, inklusive CNN, CBS, Fox News, Bloomberg TV, National Public Radio och andra.

New York Times, Wall Street Journal, New York Times Book Review, New York Times Economix, Business Week, The Economist, Washington Post, Investor’s Business Daily och USA Today är några av de publikationer som faller under Denna kategori .Han är en frekvent huvudtalare vid hälsoevenemang och konferenser, både i USA och globalt, på en medborgareoch internationell nivå.

Dessa evenemang och konferenser finns i både USA och internationellt.Philipson, som är född och uppvuxen i Uppsala, Sverige, samt gick på college där, tog en kandidatexamen i matematik från Uppsala universitet. Philipson kommer ursprungligen från Sverige.

Efter sin examen från Claremont Graduate University och University of Pennsylvania med MA- och PhD-grader i matematik, fortsatte han sin utbildning vid Wharton School vid University of Pennsylvania, där han fick sina MA- och PhD-examen i ekonomi. Han är professor vid University of Pennsylvania och skriver just nu på sin avhandling.

Thomas J Philipson Familj
Thomas J Philipson Familj

Efter doktorsexamen arbetade han som postdoktor vid University of Chicago, där han stannade tills han anställdes som professor 2007.Han har arbetat i många olika jobb, som att vara professor vid Yale University och gäststipendiat vid Världsbanken.

Under George W. Bushs presidentskap tjänstgjorde Philipson som senior finansiell rådgivare till Commissioner of Food and Drugs och senare som senior finansiell rådgivare till chefen för Centers for Medicare and Medicaid Services. Båda dessa positioner hölls under den tidsperiod som täcktes av George W. Bush-administrationen.

Han var en viktig karaktär under kampanjen eftersom han fungerade som rådgivare till den republikanske senatorn John McCains presidentbud 2008. Philipson fick jobbet efter att ha suttit i Donald Trumps presidentövergångsteam under en kort period 2016.

Detta var året att förordnandet skett.President Donald Trump valde Philipson att vara medlem i Council of Economic Advisers (CEA) i Augusti 2017. CEA bildades för att ge råd till presidenten i frågor som rör ekonomin.USA:s nuvarande president, Donald Trump, valde Peter Philipson, en ekonom, att fungera som tillförordnad ordförande för Council of Economic Advisers medan han är i tjänst.

Philipson växte upp i USA trots att han är född i Sverige. Han kommer att lämna sin post som ordförande för rådet i slutet av juni 2020 för att återvända till University of Chicago för en tredje mandatperiod. Han har tjänstgjort i den rollen de senaste två åren.

Vid University of Chicago, där han också har platser vid Harris School of Public Policy Studies, Department of Economics and Law, och School of Social Service Administration, bland andra institutioner, är Daniel Levin ordförande för offentlig politik vid universitetet av Chicago.

Medan han var student vid universitetet fungerade han som chef för Becker Friedman Institute. Universitetet är där han fick sin skolgång. Den berömda personen vill inte att några detaljer om hans familj ska bli allmänt kända. Men vi kommer att göra allt vi kan för att se till att informationen uppdateras så snart som möjligt.

President Donald Trump utnämnde sig själv till Council of Economic Advisers tidigare i år, där han kommer att vara en av tre ledamöter. Han utsågs av presidenten.Under tiden när Philipson var tillförordnad ordförande i Council of Economic Advisers började epidemin orsakad av coronaviruset att avta.

Som ett resultat började ekonomer ifrågasätta om det var nödvändigt med masker eller inte för att förhindra att viruset sprids inom samhällen. Dessa kommentarer gjordes av Philipson medan han tjänstgjorde i egenskap av tillförordnad ordförande i Council of Economic Advisers.

Philipson var en viktig del av Trump-administrationens kamp mot sjukvårdssystem baserade på Medicare for All-modellen. Han var också en viktig del av administrationens ansträngningar för att främja Trumps avreglerande agenda och den republikanska skattereformen som antogs 2017.