Tina Turner Overleden

Spread the love

Tina Turner Overleden:- Anna Mae Bullock Turner werd geboren op 26 november 1939 in het dorp Nutbush, Tennessee, waardoor ze een inwoner was van de Vrijwilligersstaat. Nadat de verarmde ouders van Turner en haar zus, Floyd en Zelma Bullock, uit elkaar gingen en hen in de steek lieten, viel de verantwoordelijkheid voor het opvoeden van Turner en haar zus op hun grootmoeder. Na het overlijden van de grootmoeder van Turner in het begin van de jaren vijftig, verhuisden zij en haar moeder naar de stad St. Louis in de staat Missouri.

Tina Turner Overleden
Tina Turner Overleden

Toen Turnbull het leven schonk aan haar zoon Craig, was ze pas achttien jaar oud toen ze voor het eerst moeder werd. Raymond Hill, een saxofonist, is de zoon van deze muzikant. Nadat het paar was getrouwd, besloot Ike Turner het kind als zijn eigen kind op te voeden.

Tina’s aanwezigheid op het podium was zo aanstekelijk dat ze wordt gecrediteerd met het onderwijzen van enkele dansbewegingen aan de zanger van de Rolling Stones. Tina’s aanwezigheid op het podium was zelfs zo aanstekelijk. Het werd steeds moeilijker voor haar om commercieel succes te behalen met haar originele liedjes toen de jaren zestig ten einde liepen. Ike, Tina’s echtgenote, ontwikkelde zich in de loop van hun huwelijk tot een gewone leugenaar.

Tina Turner is een legendarische zangeres die bekend staat om haar sterke stem en energieke optredens. Tijdens haar presentaties staat ze bekend om het dragen van onthullende kleding zoals korsetten en minirokken, maar ook vanwege het dragen van hoge hakken en pruiken om haar van nature grote haardos te verbergen. Op de boerderij die Floyd Richard Bullock (1912-1967) en Zelma Currie samen beheerden in het schilderachtige dorpje, werd Anna Mae Bullock geboren. Haar vader was Floyd Richard Bullock. Haar moeder was Zelma Currie (1918-1999).

In de volgende interviews lichtte Tina haar beweringen toe dat haar ex-man haar voortdurend mentaal en fysiek kwelde en haar nooit enige vorm van onafhankelijkheid gaf. Ze zei dat hij haar nooit iets alleen liet doen. Tina deed een mislukte poging om eind 1968 een einde aan haar leven te maken door een overdosis van 50 Valium. De tijd in de geschiedenis waarin ‘Good Hearted Lady’, dat over haar gaat, werd geschreven door Waylon Jennings en Willie Nelson.

Tina Turner Overleden
Tina Turner Overleden

Haar jeugd werd ontsierd door de eindeloze ruzies van haar ouders, die zelfs doorgingen nadat ze uit elkaar waren gegaan toen ze nog maar drie jaar oud was. In de loop van de tijd liet ze hen achter in de zorg van beide sets grootouders. Anna Mae ontving het grootste deel van haar vroege muzikale opleiding in kerkkoren. Na het behalen van haar diploma ging ze aan de slag als katoenplukster, een beroep dat ze altijd veracht had.

Ze begon te werken voor een blanke familie als huishoudster toen ze nog maar twaalf jaar oud was. Het overlijden van haar grootmoeder in 1956 was de katalysator die leidde tot de verhuizing van haar familie naar St. Louis. Toen Bullock een jonge man was, in het jaar 1958, ging hij naar een club in St. Louis waar rock-‘n-rollpionier Ike Turner en zijn band, de Kings of Rhythm, optraden. Bullock was erbij.

Het was gebruikelijk om regelmatig vrouwelijke leden van het publiek op te roepen om deel te nemen aan de voorstelling. Anna Mae Bullock hoopte wekenlang dat de band haar de kans zou geven om met hen op te treden. Ze zong “You Know I Love You” van BB King voor hem om hem te laten weten wat ze voor hem voelde.

Het publiek reageerde goed op haar moedige en oprechte toespraak. Ike zocht Anna Mae, een laatstejaars op de middelbare school, op om achtergrondzang aan te bieden en rekruteerde haar. In de tijd dat Ike als talentscout werkte, verliet iedereen hem voor grotere en betere dingen.

Het duurde niet lang voordat Anna Mae en haar vriendin goede vrienden werden toen ze aankondigde dat ze van plan was een deel van haar gedrag te veranderen. Ondanks het feit dat Bullock toen pas 18 was, had ze een relatie met Ike’s saxofonist, Raymond Hill. Raymond Craig Turner werd in 1959 bij hen geboren. Na zijn geboorte bleven ze echter niet lang bij elkaar en eindigde hun relatie. Anna Mae voltooide eerder datzelfde jaar de middelbare school en behaalde haar diploma.

Tina Turner Overleden
Tina Turner Overleden

Daarom had ze geen andere keuze dan zich bij de groep aan te sluiten om zichzelf te beschermen. Tijdens deze periode bouwde Anna Mae een romantische relatie op met Ike, en niet lang daarna ontdekte ze dat ze zwanger was. Het was in deze tijd dat ze haar eerste single uitbracht, getiteld ‘A Fool in Love’. Ike had oorspronkelijk de bedoeling gehad dat iemand anders het lied zou zingen toen hij het schreef. Omdat die persoon echter te laat was, kreeg Bullock de kans om het in plaats daarvan te zingen.

Tina Turner, ook bekend als Anna Mae Bullock, is een Zwitsers-Amerikaanse artiest, actrice en zangeres die werd geboren op 26 november 1929. Ze is beter bekend onder haar artiestennaam, Tina Turner. Ze wordt door de rock-‘n-rollgemeenschap vereerd als de onbetwiste leider van het genre. Ike Turner, destijds haar echtgenoot, kreeg in de jaren zestig en zeventig bekendheid in de muziekindustrie onder de artiestennaam Ike & Tina Turner.

Toen Ike en Tina in 1962 in Tijuana, Mexico trouwden, waren ze allebei al grote beroemdheden in Het bereikte op elke hitlijst in de Verenigde Staten nummer 28 in de Billboard Hot 100 en nummer 2 in de Billboard Hot R&B-hitlijsten. Ike was verheugd om de band mee te nemen op tournee door de Verenigde Staten na de release van hun eerste studioalbum, dat met lovende kritieken werd ontvangen.

Ze heeft een oudere zus genaamd Alline, die ook een van haar broers en zussen is. In de jaren veertig eiste een auto-ongeluk het leven van een van mijn veel oudere halfzussen. Recente DNA-testen uitgevoerd in de Verenigde Staten toonden aan dat ze voorouders had uit zowel Europa als Afrika, maar dat elk van deze oorsprongen slechts een derde van haar volledige genetische samenstelling uitmaakte.

John Fogerty schreef het nummer “Proud Mary” in 1969, en Creedence Clearwater Revival bracht het op de voorgrond van de populaire cultuur door het in 1971 uit te voeren. IKE was verantwoordelijk voor de aanpassingen. Een van de meest succesvolle muzikale samenwerkingen van Ike en Tina Turner tot nu toe (waaronder nr. 4 in de VS, nr. 6 in Nederland en nr. 8 in het VK.