Tomas Ledins Föräldrar

Spread the love

Tomas Ledins Föräldrar | Som Tomas Folke Jonas Ledin är han mest känd som singer-songwriter, musiker och skivproducent. 25 februari 1952 föddes Ledin i Stersund, Jämtlands län. Under denna tid var han aktivt aktiv i kampen mot kärnvapen. 1975 spelade han i en svensk produktion av Godspell och 1977 gjorde han 140 föreställningar i svenska folkparker. I båda fallen inträffade händelserna i den skandinaviska nationen.

Tomas Ledins Föräldrar
Tomas Ledins Föräldrar

Majoriteten av individer anser sig vara barn, även om det finns en betydande skillnad mellan de två. Sons färdigheter visade sig vara ganska extraordinära. Folke och hans mamma Margareta besökte flitigt premiären av Tomas Ledins filmer i en av dagens framstående enorma lokaler. Hans karriär började 1972, samma år som “It’s All Right” publicerades som hans debutsingel.

Tomas sa att när barn når denna ålder är att spela baseboll med sina kompisar den mest önskade aktiviteten. Låten “D ska jag spela” blev en kommersiell succé. Dessutom var singlarna ‘Bl, bl kanslor’ (1973), ‘Knivhuggarrock’ (1975), ‘Festen har borjat’ (1976) och ‘I natt ar jag din’ (1977) alla framgångsrika (1977). I början av 1970-talet var Ledin influerad av hippiekulturen och deltog i demonstrationer mot Vietnamkriget.

Benny Andersson, medlem i ABBA, kontaktade honom 1979 med en möjlighet att spela in för gruppens skivbolag Polar Music, vilket han tackade ja till. Hans originallåt “Not Bad at All” spelades som bakgrundssångare för ABBA 1979 och 1980, men han fick också möjlighet att framföra den live. Tomas Ledin dyker också upp som artist i ABBA Live DVD och Super Trouper-filmerna.

Han vann den svenska Melodifestivalen 1980 med låten “Just nu!” och fortsatte med att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Efter att Ledin släppt den engelska versionen av sin låt, Right Now! blev en massiv smash inte bara i Skandinavien, utan även i Grekland och Portugal.

På 1980-talet hade Ledin en enastående karriär i Skandinavien, men han kunde inte replikera den framgången någon annanstans. Trots detta inträffade en kort turné i Tyskland och Nederländerna 1982. Nästa år, som en del av ett internationellt evenemang i Berlin, uppträdde han inför sextio tusen människor på Olympiastadion.

Vilka är Tomas mest älskvärda egenskaper?

Ja, jag håller med (skratt). Han har en mycket extrovert attityd och är extremt snäll och omtänksam mot alla han möter. Jag tror att Tomas är en fantastisk individ med mycket att bidra med.

Vad var Tomas spelstil när han var yngre?

Han flinade öra mot öra. En gentlemannavänlig och omtänksam ung man. Hans intressen omfattade musik och måleri, bland många andra. Som är typiskt för barn i hans ålder spelade han och hans kompisar boll utomhus. Efter några år började han spela gitarr. På grund av att några av hans andra elever hade skapat en liten orkester kunde han uppträda i Domus skyltfönster.

Vad tycker andra om ditt förhållande?

Vi tillbringar mycket tid tillsammans och är ganska nära varandra. Han ringer honom rutinmässigt och ger honom instruktioner. För att vara rättvis mot sina föräldrar bör jag nämna att han är riktigt snäll mot dem.

Det kan vara svårt att uppfostra ett barn i offentligheten, men hur är det? Hur säker är du?

– Du är korrekt. När jag tänker på det kan jag inte låta bli att skratta. Jag lovar honom hängivenhet och kommer att lyda hans instruktioner.

Uppmärksammar du fars dag på ett unikt sätt?

Tillåt mig att ställa en fråga till dig. – Snälla lyssna! (Skratt). Trots att du hör “Happy Father’s Day” i andra änden av raden, fortsätter du din dag som vanligt. Men hur är det med presenter och annan lyx? Det är inte så illa som det var tidigare.

I år ser det ut som att buntarna inte kommer att knytas.

Det är falskt. (Skratt). Efter släppet av sitt nya album Tillfalligheternas spel 1990 återvände han till toppen av de svenska musiklistorna under flera år som en av landets mest framgångsrika artister.

Som barn såg du upp till din pappa som en förebild?

Det är faktiskt så. Det var en ära att ha honom som förälder. Han var ständigt engagerad i ett projekt. Han spelade gitarr och piano hemma, och det var vanligtvis en hel del bakgrundsmusik. Eftersom jag är son till rektorn förväntar jag mig en tuff resa. Jag hade dock turen att han var populär. Som barn fick min far mig i några skrapsår, men inget allvarligare.

Tomas Ledins Föräldrar

Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva honom?

  • Insiktsfull, artig och omtänksam (Skrattar). Han är den älskade farfar till en ansenlig familj. Hans farfar, far och farfar är bland de mest inflytelserika personerna i hans tre barnbarns liv.

Vad tror du är hans viktigaste läxa?

När jag var i tonåren och precis börjat i livet gav han mig en hel del uppmuntran och stöd. Hans förslag inkluderade “försök igen”, “du kan göra det här, allt kommer att ordna sig” och “världen är full av förlorade

skönhet.” “Vad är jag mottagare av från min far? Himlen är gränsen när det gäller vad som kan åstadkommas.

Det är säkert att anta att majoriteten av det jag vet har lärt mig av mina föräldrar. Det råder ingen tvekan om att deras tankar och syn på livet då hade haft en inverkan på mitt liv.

Fars dag närmar sig; vad skulle du vilja göra?

Det är sant, men det finns liten anledning till oro. Eftersom vi kommunicerar så ständigt, borde fars dag firas sju dagar i veckan istället för bara en. På en daglig basis, ibland

1982 spelade han in “Never Again” med Agnetha Faltskog från ABBA. Låten “Ya nunca más” på spanska var oerhört framgångsrik i Chile och i hela Europa. “Take Good Care of Your Children” dök upp på Faltskogs album “Wrap Your Arms Around Me” från 1983, som Ledin skrev tillsammans med honom. Albumet “Something’s Going On” av ABBA har “I Got Something”, en låt skriven av Anni-Frid Lyngstad.

1984, när han ville dra sig tillbaka från musikyrket, engagerade hans frus skivbolag, Record Station, honom som producent. Han producerade många musiker, däribland Pugh Rogefeldt och Magnus Uggla, med stor framgång. Efter att ha samarbetat med American National Congress för att producera en helsvensk konsert för organisationen 1985,

Tomas Ledins Föräldrar
Tomas Ledins Föräldrar

Efter tre års uppsägning återupptog Tomas Ledin sin låtskrivarkarriär och började skriva på engelska. Skivan med titeln Down on the Pleasure Avenue misslyckades kommersiellt. Ledin fortsatte att komponera, denna gång på svenska, trots sitt djupa missnöje.