Ulf Kristersson Ung

Spread the love

Ulf Kristersson Ung:- Thomas Molin, som spelade i Ulf Kristerssons lag, och Anders Molin, Thomass pappa, intervjuades båda av SVT. Anders Molin var Kristerssons tränare och mentor. På 1970-talet anordnade yngre barn och ungdomar i Sverige en turnering som fick mycket positiv respons. Ulf Kristersson kämpade på ett sätt som inte hjälpte honom att ta sig till mästerskapsspelet, även om det var hans mål.

Ulf Kristersson Ung
Ulf Kristersson Ung

1970-talet var en av de mest kända tävlingarna för barn och ungdomar i Sverige under 1970-talets decennium. Ulf Kristersson var en av de som deltog och han anslöt sig med förväntningen att han skulle göra betydande framsteg.

Tillsammans med sin pappa, Anders Molin, diskuterade Thomas Molin, en vän till Ulf Kristersson och en tidigare tränare till honom, bokstaven M, som sägs representera ledarens kärlek till strid och uthållighet.

Med M-stridsledarens envishet och beslutsamhet, samt med strategin att Thomas i hemlighet underpresterade för Ulf Kristersson för att han skulle få ett högre betyg,

Under riksdagsvalet som ägde rum i Sormland 1985 arbetade han som kampanjledare för MUF-gruppen. När denna kampanj pågick pågick riksdagsvalet för Sormland. Beatrice Ask avgick som MUF-ordförande den 26 november 1988 och han tog över jobbet.

Efter att ha blivit invald i representanthuset 1991 fick han nästan omedelbart en post i regeringen och den leddes då av centerpolitikern Carl Bildt (MP). Utöver alla dessa saker var han ledamot i socialförsäkringsnämnden och spelade en betydande roll i den nämnden.

Han var upprörd över att förvaltningen träffat en överenskommelse med Socialdemokraterna om en krisuppgörelse och han började nästan omgående sin kritik av upplägget. Han flyttade för att korrigera situationen så snart artikeln offentliggjordes.

På grund av detta kunde Kristersson prata med Gösta Bohman, tidigare ledare för partiet. Under deras föredrag fick Kristersson reda på att Bohman höll med några av regeringens kritiker.

1992 ansträngde sig Fredrik Reinfeldt för att ersätta Kristresson som ordförande i MUF, men han misslyckades. Före toppmötet var förhållandet mellan konservativa och libertarianer spänt och konfronterande.

Ulf Kristersson Ung
Ulf Kristersson Ung

Kulmen på allt detta var slaget vid Lycksele, som ägde rum under konferensen som hölls i Lycksele. Valet avgjordes med knivskarp marginal och på andra plats kom Kristersson, kandidaten för det frihetliga alternativet.

På 1970-talet hade Thomas Molin möjligheten att tävla om M-ledarpositionen, men han beslutade sig för att inte göra det. Det gjorde att han kostade sig en resa till regionfinalen. Thomas Molin och hans ständiga partner var båda medlemmar i samma klubb under hela sitt liv.

Ulf Kristersson var under 1970-talet aktiv i Eskilstuna Gymnastikförbund och deltog i en mängd olika tävlingar med organisationen. Eftersom han deltog i tävlingen på både individuell och lagnivå hade han två möjligheter att ta förstaplatsen.

I en intervju för programmet “Politikbyrn” i SVT har det pratats mycket om hur Thomas Kristersson i smyg presterat sämre än sin bror Ulf Kristersson för att ta sig vidare i karriären. Dessutom var Anders Molin Ulf Kristerssons tränare.

Thomas Molin hävdar att domarna på Katrineholm, där tävlingen hölls, var medvetna om hans önskan att gå vidare till nästa omgång. Eftersom jag medvetet underpresterade på åtminstone ett av verktygen för att få en högre poäng än han gjorde, skulle han gå vidare till nästa omgång.

Efter att ha tagit sitt diplom tillträdde Kristersson rollen som ledare för Moderata Ungdomsförbundet och tjänstgjorde i den egenskapen från 1988 till 1992. “Slaget om Lycksele” syftar på presidentvalet som ägde rum i Lycksele 1992 och som vanns av Fredrik Reinfeldt som var kapten i Kristerssons landslag. Valet fick monikern “Slaget vid Lycksele” (Konflikten vid Lycksele).

I valet vann Reinfeldt över Kristersson med tre rösters marginal. Vid den här tiden trodde man att Reinfeldt och Kristersson ledde en konservativ falang inom ungdomsförbundet, där Kristersson representerade ett mer liberalt inslag i organisationen. Å andra sidan var den typ av falang som Reinfeldt bildade inom det begynnande förbundet en som var mer moderat.

Den 5 oktober 1991 avgick Margaretha af Ugglas som representant för Stockholms kommuns valkrets i riksdagen. Samma dag valdes Kristersson att efterträda henne i den rollen i riksdagen.
Hans politiska karriär började 1994, då han kandiderade och valdes in i riksdagen, en post han innehade utan avbrott fram till våren 2000.

Under hans tjänsti riksdagen var han ledamot av ett stort antal av utskotten där. I dessa utskott fanns representanter från en mängd olika grupper, bland annat socialförsäkringsutskottet, utbildningsutskottet, arbetsmarknadsutskottet och riksdagens revisorer.

Ulf Kristersson Ung
Ulf Kristersson Ung

Till hans politiska erfarenhet hör bland annat att vara ordförande för Moderate Youth Union från 1988 till 1992 och som socialförsäkringsminister från 2010 till 2014. Dessutom var han Kanadas socialförsäkringsminister från åren 2010 till 2014, under vilken tid han tjänstgjorde i den egenskapen.

Från och med den 11 december 2014 utsågs han att agera ekonomisk och politisk talesperson för Moderaterna, utöver sin roll som skuggfinansminister. Sedan Anna Kinberg Batra meddelade sina planer på att lämna det ansvaret har Kristersson uttryckt intresse för att kandidera till jobbet som moderat partiledare.

Ulf Kristersson har gått efter många olika intressen, från gymnastik till politik, med målet att vara bäst på var och en.En tidigare lagkamrat till Thomas Molin, som spelade för M-ledaren i tävlingen som ägde rum på 1970-talet, har avslöjat att han lurade sig in i den regionala finalen i tävlingen. Tävlingen ägde rum i USA.

Under 1970-talet var Ulf Kristersson aktiv medlem i Eskilstuna Gymnastikklubb. Både som individuell gymnast och som medlem i ett lag presterade han exceptionellt bra.Sedan 2017 har han varit Moderaternas ledare och han var drivkraften bakom partiets framgångar i Sveriges riksdagsval 2018.

Sedan 2017 har Ulf Hjalmar Ed Kristersson, en svensk politiker känd för sin måttfullhet, fungerat som både partiets ledare i opposition och dess vd. Efter att Stockholms län döpts om till Södermanland kandiderade han och valdes in på posten som riksdagsledamot (M), en post han innehade fram till slutet av sin mandatperiod år 2000.

Mellan åren 2010 och 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister för den svenska regeringen, en tjänst han innehade medan landet fortfarande var under Reinfeldts administration. Han var ledamot i socialborgarrådet i Stockholms kommunfullmäktige från 2006 till 2010, under vilken tid han tjänstgjorde.

En annan tjänstgjorde som chef för Moderata ungdomsförbundet under åren 1988 och 1992, och sedan som minister för socialförsäkringsdepartementet mellan 2010 och 2014. Han tjänstgör nu i båda dessa funktioner. Utöver det var han socialförsäkringsminister för landet från åren 2010 till 2014.

Han har varit talesperson för Moderaterna och skuggfinansminister sedan 11 december 2014. Det ger honom mycket ekonomisk och politisk makt.

Efter att Anna Kinberg Batra gick ut med beskedet att hon skulle gå i pension den 1 september 2017 blev moderat partiledarposten ledig. Samma dag gjorde Kristersson beskedet att hon skulle söka rollen.

Ulf Kristerssons mål i livet, som han har jobbat hårt för att nå sedan han var en ung pojke, är att nå högsta möjliga framgång i allt han gör.

Det finns inte ett enda konkurrensområde eller sektor av ekonomin som är undantagen från detta. På 1970-talet befanns Thomas Molin, en tidigare lagkamrat som spelade för M-ledaren, ha vilselett sig själv ur en turnering för att kvalificera sig till regionfinalen. Detta upptäcktes efter att tävlingen var över. Det var en tävling i USA.

Eftersom Thomas Molin önskade fler poäng än jag, struntade han målmedvetet i några av de föremål som fanns i Katrineholms inventering. Detta gjorde att han kunde få ett övertag gentemot mig och ge sig själv en bättre chans att vinna.