Vermogen Queen Elizabeth

Spread the love

Vermogen Queen Elizabeth:- Op 21 april 1926 verwelkomden prins Albert, hertog van York (die later koning George VI zou worden) en Elizabeth Bowes-Lyon in Londen de geboorte van hun dochter, prinses Elizabeth Alexandra Mary. Ten tijde van de geboorte van Elizabeth was het feit dat ze op een dag Groot-Brittannië als koningin zou regeren niet goed bekend.

Vermogen Queen Elizabeth
Vermogen Queen Elizabeth

Elizabeth, beter bekend onder haar bijnaam Lilibet, was vrij om de eerste tien jaar van haar bestaan ​​als prinses te genieten zonder de druk om op enig moment in haar leven koning of koningin te worden.Beide ouders van Elizabeth verdelen momenteel hun tijd tussen een huis in Londen en het eigendom van de familie in Windsor Great Park, dat Royal Lodge wordt genoemd. Privéleraren bezochten Elizabeth en haar zus Margaret meerdere keren thuis.

De prinses, die pas 14 jaar oud was, maar een gevoel van volwassenheid uitstraalde dat haar leeftijd te boven ging, kalmeerde hun angsten door hen te verzekeren dat “uiteindelijk alles goed zou komen omdat God voor ons zou zorgen en ons triomf en vrede zou geven.”Snelle expansie is te zien in Elizabeth’s deelname aan het openbare leven. Elizabeth verscheen voor het eerst in het openbaar in 1942, toen haar vader haar de positie van opperbevelhebber van de Grenadier Guards gaf.

Dit was haar eerste officiële taak. Daarnaast begon ze haar ouders te vergezellen op hun zakenexcursies door het hele Verenigd Koninkrijk.Elizabeth II werd op 6 februari 1952 tot koningin gekroond en heeft die positie sindsdien onafgebroken bekleed. De eerste koninklijke ceremonie in zijn soort die op televisie werd vertoond, was haar kroning, die op 2 juni 1953 in Westminster Abbey plaatsvond.

Het was ook de eerste koninklijke ceremonie in zijn soort die op televisie werd vertoond. Aangezien koningin Elizabeth vele decennia als monarch over haar land regeerde, heeft ze een aanzienlijke hoeveelheid invloed. De koningin heeft in de loop van deze periode een nog verbazingwekkendere lijst van levensgebeurtenissen verzameld, wat op zichzelf al opmerkelijk is.

Het persoonlijke fortuin van “The Firm” wordt geschat op ongeveer $ 28 miljard. De waarde van het Crown Estate is $ 19,5 miljard, de waarde van Buckingham Palace is $ 4,9 miljard, de waarde van het hertogdom Cornwall is $ 1,3 miljard, de waarde van het House of Lancaster is $ 748 miljoen en de waarde van Kensington Palace is $ 630 miljoen . Bovendien is de waarde van het Crown Estate Scotland $ 592 miljoen. Heilige koe, dat is een aanzienlijke som geld.

De Schatkist van het Verenigd Koninkrijk heeft echter ook een aandeel in dat geld; de koninklijke familie kan slechts het eigendom van een deel ervan claimen.Elizabeth Alexandra Mary werd geboren op 2 april 1926 in Londen, Engeland, in het Verenigd Koninkrijk. Ze was de dochter van prins Albert, hertog van York, en Elizabeth, hertogin van York, die ook bekend stond als de hertogin van York.

Ze diende aan beide kanten van het conflict nadat ze dienst had genomen bij de Auxiliary Territorial Service (ATS). In 1947 trouwde prinses Margaret met Philip, prins van Griekenland en Denemarken, waardoor de twee koninklijke families bij elkaar kwamen. Prins Charles, de oudste van de vier kinderen van koningin Elizabeth II, is altijd beschouwd als de meest waarschijnlijke kandidaat om de troon te bestijgen.Er wordt gespeculeerd dat er tussen de 170 en 250 miljoen euro zou kunnen zitten.

Ondanks dat Béa in 2013 haar troon opgaf, heeft ze nog steeds een hart. Volgens sommige schattingen is het bescheiden budget waarmee koning Willem-Alexander werkt 47 miljoen dollar. Zijn fortuin vergaarde hij onder meer door diverse investeringen en een aandeelhouderschap in Shell. 33.000.000,00 euro Het Deense koningshuis heeft een jaarlijks exploitatiebudget van ongeveer 12 miljoen euro.Studenten leerden ook over kunst, muziek, dans en zelfs vreemde talen, samen met de meer traditionele onderwerpen.

Toen het Verenigd Koninkrijk zich in 1939 bij de Tweede Wereldoorlog voegde, brachten Elizabeth en haar zus het grootste deel van hun tijd door in Windsor Castle. Dit was nadat het Verenigd Koninkrijk zich bij de oorlog had aangesloten. In 1940 zond ze van daaruit de eerste van haar nu beroemde radio-uitzendingen uit; het was een boodschap van troost aan de kinderen van Groot-Brittannië die gedwongen waren hun huizen te verlaten.

In het jaar 2020 kreeg William, hertog van Cambridge en troonopvolger, een deel van de zeven miljoen euro die hem en zijn broer Harry verschuldigd waren uit het hertogdom Cornwall, ook wel zijn vader genoemd. Harry kreeg ook een deel van deze erfenis. Zijn totale vermogen, inclusief de 17 miljoen euro die hij heeft geërfd van de erfenis van zijn moeder, wordt geschat op ongeveer $ 25 miljoen.

Bij de toetreding van koning George III tot de troon in 1760, genereerden de overgebleven kroonholdings een zielig bedrag aan inkomsten. De keuze die de koning maakte om de volledige verantwoordelijkheid van het Crown Estate over te dragen aan het parlement in ruil voor een jaarlijkse betaling om zijn kosten te dekken, was de stamvader van de hedendaagse Sovereign Grant.

Door in 1961 de Crown Estate Act uit te vaardigen, gaf de federale regering het kroonlandgoed de bevoegdheid om als een openbaar bestuur te opereren ompany, waardoor het juridische status krijgt.Volgens een rapport dat in februari 2021 in The Guardian werd gepubliceerd, kon de koningin effectief lobbyen voor wijzigingen in een geplande wet die, indien aangenomen, haar verborgen rijkdom openbaar zou hebben gemaakt.

Vermogen Queen Elizabeth
Vermogen Queen Elizabeth

Er wordt gezegd dat een gebeurtenis die plaatsvond in de jaren zeventig ertoe heeft bijgedragen dat de privé-aandelen en het fortuin van de koningin tot ten minste 2011 verborgen bleven.Volgens een functionaris van Buckingham Palace is “elke suggestie dat de soeverein geblokkeerde wetgeving volkomen onwaar.” Deze verklaring werd gepubliceerd in de tabloidversie van de Britse krant Sun.